Ministrs aicina Vanšu tilta iekarotājiem piemērot bargākos sodus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (TB/LNNK) aicina tiesībsargājošās iestādes aktīvi rīkoties, lai Vanšu tilta iekarotājiem tiktu noteikti visbargākie likumā paredzētie sodi.

Kā aģentūrai LETA sacīja ministra preses sekretāre Līga Ādamsone, jau patlaban Krimināllikuma 231.pants paredz, ka par huligānismu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, ar arestu, piespiedu darbu vai naudas sodu līdz 50 minimālajām mēnešalgām (10 000 latu).

Taču galvenais ir panākt, lai tiesībsargājošās iestādes šādos gadījumos minēto likuma normu arī piemērotu, uzskata Bordāns.

Pēc ministra domām, ir nepieļaujami, ka pārgalvīgi cilvēki stratēģisku tiltu izmanto kā izklaides objektu. Ar šādu rīcību tiek nodarīti gan ekonomiskie zaudējumi pilsētai, gan arī sabiedrībai kopumā, kurai tilta slēgšanas gadījumā ir jānīkst sastrēgumos.

Kā ziņots, aizvadītajās divās dienās jau trīs vīrieši mēģinājuši uzrāpties Vanšu tilta vantīs. Vienu no šiem mēģinājumiem novērsusi jaunizveidotā tilta apsardze. Visi trīs pārgalvi galu galā aizturēti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu