Nepieciešams:
Jāņogu kūka ar bezē
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
500 g sarkano jāņogu
150 g sviesta
1 ēdamkarote vaniļas cukura
200 g cukura
200 g miltu
2 tējkarotes cepampulvera
4 olas
pūdercukurs
Pagatavošana:
Sviestu saputo ar 100 g cukura, 2 olām un 2 olu dzeltenumiem, pieliek vaniļas cukuru. Miltus sajauc ar cepampulveri, iemaisa sviesta masā. Ietaukotā formā (25 cm) liek mīklu, pārkaisa ar jāņogām. Cep 200 grādos apmēram 25 minūtes. Olu baltumus saputo ar atlikušo cukuru. Olbaltummasu uzliek uz kūkas, turpina cept 175 grādos, līdz virsiņa nedaudz brūna. Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru un rotā ar jāņogām