Papagaiļu un kanārijputniņu tirgotājiem būs jāaizpilda jaunas veidlapas (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/afagen/

Lai pastiprinātu aizsardzību pret putnu gripu, tirdzniecībai ar tā dēvētajiem lolojumputniem - papagaiļiem un kanārijputniņiem - Eiropas Savienības (ES) teritorijā tiks ieviestas jaunas veterināro sertifikātu veidlapas.

To paredz šodien valdības pieņemtais rīkojuma projekts «Veterinārās prasības to dzīvnieku apritei, kas nav minēti citos normatīvajos aktos par veterināro kontroli».

Grozījumi izstrādāti saistībā ar attiecīgas Eiropas Savienības (ES) regulas prasībām, kas paredz jaunas veterināro sertifikātu veidlapas tirdzniecībai ar dzīvniekiem ES teritorijā. Jaunās veterināro sertifikātu veidlapas būs jāaizpilda mājas putnu īpašniekiem, lai varētu ievest papagaiļus un kanārijputniņus no trešajām valstīm.

Veidlapā būs jānorāda, ka putni pēdējo sešu mēnešu laikā un ne vēlāk kā 60 dienas pirms to nosūtīšanas no trešās valsts ir vakcinēti un vismaz vienu reizi revakcinēti pret putnu gripu ar vakcīnu, kas apstiprināta attiecīgajai sugai, atbilstoši ražotāja norādījumiem.

Tāpat veidlapā jānorāda, ka sūtījumā ir ne vairāk par pieciem putniem, tiem ir izsniegts attiecīgs veterinārais sertifikāts, savukārt putnus pārvieto no Āfrikas, Amerikas, Āzijas, Tālo Austrumu, Okeānijas, Eiropas un Tuvo Austrumu valstīm, kas ir Pasaules dzīvnieku veselības organizācijas reģionālo komisiju kompetencē.

Minētās prasības nepiemēro, ja putnus Eiropas Savienības teritorijā ieved no Andoras, Farēru salām, Grenlandes, Horvātijas, Islandes, Lihtenšteinas, Monako, Norvēģijas, Sanmarīno, Šveices un Vatikāna.

Grozījumi attiecas uz uzņēmumiem, kas iesaistīti dzīvnieku un putnu apritē starp dalībvalstīm, kā arī lolojumputnu īpašniekiem, kas ieceļo ES un ieved putnus nekomerciālos nolūkos.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu