Laikmetīgās mākslas muzeju būvēs pēc Nacionālās bibliotēkas pabeigšanas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Valdība šodien atkal atlikusi Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja ēkas būvniecības projektu, pārceļot projekta ieceres īstenošanu līdz 2014.gada 31.decembrim.

Kultūras ministrijai būs jāveic nepieciešamās darbības, lai sagatavotu priekšlikumus iesniegšanai Ministru kabinetā līdz 2014.gada 1.jūnijam par projekta tālāko virzību, tai skaitā izvērtējot un sagatavojot nepieciešamo dokumentu projektus publiskās un privātās procedūrai, ja šādas darbības nerada papildu valsts budžeta finanšu līdzekļu izdevumus.

Ministru kabinets Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja projekta ieceres īstenošanu jau 2010.gadā atlika līdz 2012.gada 31.decembrim.

Ņemot vērā to, ka vairāku būvniecības projektu vienlaicīga īstenošana ar pašreizējiem ierobežotajiem valsts budžeta līdzekļiem nav iespējama, kā arī ņemot vērā Rīgas kā Eiropas 2014.gada kultūras galvaspilsētas un Latvijas Eiropas Savienības 2015.gada Prezidentūras projektu norises plānošanu jaunajā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā, Kultūras ministrijas ieskatā kā prioritāte būtu izvirzāma Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecības projekta īstenošanas pabeigšana. Savukārt Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja būvniecības projekta turpmākā virzība būtu izskatāma pēc Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecības pabeigšanas.

Laikmetīgās mākslas muzeja projektu Andrejsalā bija paredzēts īstenot pēc publiskās un privātās partnerības principa. Muzeja vajadzībām bija iecerēts pārbūvēt vienu no industriālā mantojuma celtnēm - simtgadīgo termoelektrocentrāles (TEC) ēku.

Muzeja projekta metu izstrādāja Nīderlandes arhitektu birojs «OMA» pasaulslavenā arhitekta Rema Kolhāsa vadībā. Izlietotais valsts budžeta finansējums muzeja projekta īstenošanai no 2005.gada 15.aprīļa līdz 2009.gada 30.septembrim ir 153 315 lati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu