Izsola Saeimas deputāta Eigima dzīvokli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pēc mēneša, 30.augustā, plkst.13 zvērinātas tiesu izpildītājas Anitas Kalniņas prakses vietā Balvos pirmajā izsolē plānots pārdot Saeimas deputātam Rihardam Eigimam (ZZS) piederošo nekustamo īpašumu, kas atrodas Daugavpilī, Imantas ielā, liecina laikrakstā «Latvijas Vēstnesis» publicētā informācija.

Minētais nekustamais īpašums atrodas Daugavpils vēsturiskajā centrā, to veido divi apvienoti dzīvokļi ar kopējo platību 233 kvadrātmetri, garāžas ēka ar kopējo platību 133,5 kvadrātmetri un zemesgabals.

Īpašums tiek izsolīts par labu maksātnespējīgajai AS «Latvijas Krājbanka». Izsolāmā īpašuma sākumcena noteikta 31 900 latu.

Eigims aģentūrai LETA sacīja, ka sarunas ar «Krājbankas» maksātnespējas administratoru turpinās un iespēja atcelt izsoli nav izslēgta. Viņš skaidroja, ka minētā īpašuma iegādei pirms apmēram pieciem, sešiem gadiem viņam piederoša firma SIA «Steamhammer» no bankas paņēma hipotekāro kredītu.

Precīzu kredīta apmēru un termiņu deputāts neatceroties, bet runa varētu būt par pusmiljonu latu, kas tika paņemts uz 10 vai 20 gadiem. «Krājbankas» maksātnespējas administrators esot prasījis kredītu atmaksāt apmēram pusgada laikā. Eigims šo prasību saista ar bankas problēmām.

Viņš atzina, ka kredīta maksājumus ir sanācis arī neilgu laiku kavēt, taču nedomā, ka tas ir ietekmējis maksātnespējas administratora lēmumu par agrāku kredīta atmaksu. Politiķis ir dzirdējis arī par citiem līdzīgiem gadījumiem, kad tiek mainīti līguma nosacījumi un naudu prasa atmaksāt agrāk.

Deputāts izvairīgi atbildēja uz jautājumu par savu finansiālo situāciju, skaidrojot, ka šis nav brīdis, kad «ar mantām būtu jāiet ielās».

Kā liecina VID datubāzē publiskotā Eigima amatpersonas deklarācija par 2011.gadu, divi dzīvokļi Daugavpilī ir vienīgie deputāta īpašumā esošie nekustamie īpašumi. Vēl viņa lietošanā Rīgā ir dzīvoklis, kas pieder Kārlim Greiškalnam.

Eigima parādsaistības, kuru apmērs pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas, pērn bijušas 178 000 latu apmērā. Savukārt deputāts pērn aizdevis 727 397 latus un 10 600 eiro (aptuveni 7000 latu).

Politiķim piederēja AS «Ķīmiskās škiedras rūpnīca» daļas 47 950 latu vērtībā, kā arī AS «Stalkers D» daļas 47 950 latu vērtībā. Eigimam piederēja arī vairāki transportlīdzekļi - divas laivas, ūdens motocikls, motorlaiva un auto piekabe.

Saskaņā ar deklarāciju par pērno gadu, Eigimam nav bijuši lieli naudas uzkrājumi - kā skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumi, ja to summa pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas, deklarēti AS «SEB» banka noguldītie 900 lati.

Pērn par darbu Saeimā Eigims saņēmis 22 110,16 latus - kā alga deputātam izmaksāti 16 849,51 lats, bet kompensācijās vēl 5260,65 lati.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 8.maijā nolēma sākt «Latvijas Krājbankas» bankrotu. Lēmums nav pārsūdzams. Bankrotu lūdza sākt «Latvijas Krājbankas» maksātnespējas administrators - revīzijas kompāniju «KPMG Baltics», kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav praktiski realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu