Krievu operzvaigznes skaidrojumi par tetovējumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna attēls

Krievu operas zvaigzne Jevgēņijs Ņikitins otrdien apliecināja, ka tetovējumi, kuru dēļ viņš bija spiests atteikties no dalības Baireitas festivālā, nav nacistiski, vienlaikus norādot, ka nacionālsociālisms viņā izraisa dziļu riebumu.

Basbaritona paziņojums, kas publicēts Ņikitina opernama - Sanktpēterburgas Marijas teātra - mājaslapā, Krievijā ir dziedoņa pirmā publiskā reakcija uz skandālu, kura dēļ ir apdraudēta viņa karjera.

«Nacionālsociālisms jebkādās tā izpausmēs man ir dziļi pretīgs. Abi mani vectēvi gājuši bojā Lielajā tēvijas karā,» norāda Ņikitins, kuram Baireitas festivālā Riharda Vāgnera operas «Klīstošais holandietis» jauniestudējumā bija jāizpilda galvenā loma.

«Kategoriski paziņoju, ka tetovējumi, kas kādam ir izraisījuši asociācijas ar nacistu simboliku, nekādi ar to nav saistīti. Vienā krūšu pusē attēlotas rūnas. Laikā, kad nodarbojos ar smago roku, es aizrāvos ar skandināvu eposu,» skaidro dziedātājs.

«Tetovējumam otrā krūšu pusē nekad nav bijusi nekāda saistība ar svastiku. Tā ir astoņstūru zvaigzne, bet centrā - ģerbonis, kuru es pats izdomāju,» norāda Ņikitins.

«Mēs šo tetovējumu veidojām vairākās kārtās. Videomateriālā, kas bija izmantots ZDF sižetā, esmu uzfilmēts ar nepabeigtu tetovējumu, kura neaizkrāsotās kontūras kādam varētu likties līdzīgas svastikai,» skaidro dziedātājs.

«Bet es atkārtoju, tas bija pārejas posms, tetovējums nebija pabeigts. Es nekad dzīvē neesmu gribējis uz ķermeņa svastiku un, vēl jo vairāk, nebūtu tādā izskatā pozējis kameras priekšā,» uzsvēra Ņikitins.

Pēc skandāla, kas izraisījās pēc tam, kad piektdien Vācijas telekanāla ZDF ēterā tika pārraidīts sižets par Ņikitina tetovējumiem, dziedonis izsaukts uz pārrunām ar Baireitas festivāla vadītājām, un drīz pēc tam viņš paziņoja, ka festivālā nepiedalīsies.

Tetovējumiem klātais dziedonis nekad nav slēpis nedz savus tetovējumus, nedz vētraino jaunību Murmanskā.

Krievijas telekanāla «Kultūra» 2008.gada pārraidē Ņikitins redzams pie bungām ar kailu torsu, tomēr šajos kadros svastika nav skaidri saskatāma.

Video pirms trim gadiem Ņikitins stāsta par sevi, tetovējumiem un nākotnes plāniem:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu