«Pirelli» kalendārs Cēsīs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 28. jūlija līdz 18. augustam, mākslas festivāla ietvaros «Cēsis 2012», Cēsu Jaunajā pilī būs apskatāms slavenais Pirelli kalendārs.

Jau sesto gadu pēc kārtas visu mākslas cienītāju uzmanība būs pievērsta Cēsu mākslas festivālam, kurā būs iespējams izbaudīt dažādu mākslas novirzienu performances. Šogad festivāla apmeklētāju uzmanībai tiks piedāvāts slavenais Pirelli kalendārs, kurš neapšaubāmi tiek uzskatīts par īstu mākslas šedevru, kas ik gadu turpina cildināt sievietes ķermeņa dabisko skaistumu.

Trīs nedēļu garumā visiem Cēsu pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs unikāla iespēja savām acīm aplūkot fotomākslas šedevru, kuru radījis itāļu fotogrāfs Mario Sorenti – 2012.gada kalendāru «Ekstāze».

Pirelli kalendārs tiek izdots kopš 1964.gada. Katru gadu tā tapšanā piedalās paši pazīstamākie fotogrāfi, modeles un dizaineri. Kalendāru par ekskluzīvu padara fakts, ka to nav iespējams iegadāties. To kā dāvanu pasniedz slavenībām, augsta ranga valsts ierēdņiem un karaliskajām ģimenēm.

Latvijā šo kalendāru prezentē kopš 2003.gada Pirelli oficiālais pārstāvis Latakko. Saskaņā ar tradīcijām, kuras tika ieviestas 2003.gadā, viens šī kalendāra eksemplārs tiek dāvināts Latvijas Valsts prezidentam, bet kopš 2009.gada viens kalendāra eksemplārs tiek dāvināts arī maestro Raimondam Paulam.

Tāpat kalendārs tiek dāvināts arī personām, kuras ir sniegušas būtisku ieguldījumu sabiedriskās, kultūras, sporta un ekonomiskās dzīves attīstībā Latvijā. No 2003. līdz 2011.gadam Pirelli kalendārus dāvinājumā ir saņēmušas tādas personas kā Sandis Ozoliņš, Andrejs Žagars, Lilita Ozoliņa, Laima Vaikule, Raimonds Bergmanis un daudzi, daudzi citi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu