Rautakallio: Treneru rīcībā ir labs materiāls

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas «Dinamo» hokeja komandas galvenais treneris Peka Rautakallio tic, ka, par spīti būtiskām izmaiņām komandas sastāvā, tā kļuvusi labāka.

Somu speciālists pēc komandas treniņa, kas norisinājās Vidzemes Olimpiskā centra ledus hallē, kur Rīgas «Dinamo» līdz 2. augustam aizvadīs treniņnometni, aģentūrai BNS sacīja, ka atšķirībā no iepriekšējās sezonas, kura viņam bija pirmā pie Latvijas kluba stūres, šoreiz darbs būs vieglāks.

«Man gribas ticēt, ka komanda būs labāka nekā pērn, jo šoreiz gan es zinu, ko gaidīt no spēlētājiem, gan komandas lielākā daļa zina, kā spēlēt un kas no viņiem tiek gaidīts. Komanda skaidri zina, ko vēlas sasniegt, tāpēc salīdzinājumā ar iepriekšējās sezonas šo laika posmu mēs esam dažus soļus priekšā,» optimismu pauda Rautakallio.

Viņš gan atgādināja, ka līdz sezonas pirmajai oficiālajai spēlei 6. septembrī, kad rīdziniekiem Prāgā pret «Lev» sāksies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārais čempionāts, vēl ir gana daudz laika, taču, sākot treniņnometni, viss esot kārtībā un ļoti labi.

Pēc pirmajiem treniņiem Rautakallio vēl nesteidzās izvērtēt komandas jaunpienācējus, kuriem nepieciešams laiks pierast pie jaunajiem apstākļiem, taču uz ledus varot just, ka visiem ir ļoti laba hokeja izjūta. «Mūsu [treneru] rīcībā ir labs materiāls,» piebilda soms.

Treniņnometnē piedalās trīs vārtsargi, 12 aizsargi un 17 uzbrucēji, un treneru rīcībā ir sešas laukuma spēlētāju maiņas. Tik liels skaits spēlētāju līdz sezonas sākumam netiks turēts, taču līdz pirmajām pārbaudes spēlēm izmaiņas netiek plānotas. Kā vienu no treniņnometnes plusiem Rautakallio atzina iespēju darbībā redzēt vairākus gados jaunos hokejistus, kuri pretendē uz vietu sastāvā.

«Pirms treniņnometnes mums bija nedēļu ilga debitantu nometne, kurā viņi varēja sevi parādīt un mēs darbībā varējām redzēt labākos mums pieejamos Latvijas jaunos hokejistus. Bija vērtīgi redzēt, ko viņi spēj, kādā līmenī viņi ir, kā sevi parāda. Vairāki no šiem puišiem ir ar mums kopā Valmierā, un esmu pārliecināts, ka daži no viņiem paliks komandā arī sezonas sākumā,» Rautakallio sacīja, ka iespējas tiks dotas arī jaunajiem.

Valmierā Rīgas «Dinamo» hokejisti strādā vaiga sviedros, divas reizes dienā aizvadot ledus treniņus, kā arī krājot spēkus svaru zālē un sausajos treniņos olimpiskā centra stadionā. «Nometnē mēs strādājam pie visām lietām – kā spēlēt dažādās situācijās, arī pie vienkāršām lietām, piemēram, kā spēlēt vienam pret vienu. Protams, svarīgi ir uzkrāt fizisko kondīciju sezonai,» norādīja Rautakallio.

Jau ziņots, ka gaidāmajā sezonā Rīgas klubā vairs nebūs vairāku iepriekšējās sezonas līderu – komandas kapteiņa Sanda Ozoliņa, uzbrucēju Miķeļa Rēdliha un Jāņa Sprukta, Marsela Hosas, kā arī vārtsarga Krisa Holta. Komandu papildinājuši vairāki perspektīvi leģionāri – uzbrucēji Aleksandrs Žirū, Robs Šremps un Džeimijs Džonsons, aizsargs Metjū Karls, kā arī pēc gada pārtraukuma atgriezies zviedru vārtsargs Mikaels Telkvists. Komandu papildinājis arī spēka uzbrucējs Raitis Ivanāns.

Pirmā treniņspēle pirms sezonas Rīgas «Dinamo» ir ieplānota 3. augustā Daugavpilī pret Minskas «Dinamo», kam sekos vēl deviņas spēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu