«LabaDaba» tuvojas: «Oranžās brīvdienas» visiem un visur

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau no 3. līdz 5. augustam mūzikas festivālā «LabaDaba» visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā četrdesmit grupu uzstāšanos. Arī šogad, gatavojoties festivālam, «Radio NABA» piedāvā intervijas ar «LabaDaba» māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveikto, gan nākotnes iecerēm. Arī grupa «Oranžās brīvdienas» tika aicināta uz sarunu «Radio NABA» studijā.

DIVI BUSI AR DRAUDZENĒM

Šī gada sākumā Latviju pāršalca ziņa, kas daudzus pārsteidza un iepriecināja. Enerģiskā un vienmēr aktīvā grupa «Oranžās brīvdienas» izdevniecībā «NABA Music/ Melo Records» izdeva savu pirmo studijas albumu «Spīd». Grupa, kuras aizsākumi meklējami pirms divpadsmit gadiem, savas pastāvēšanas laikā atradusies nemitīgos meklējumos un pārmaiņās, kas attiecās gan uz grupas skanējumu, gan kolektīvu. Uz sarunu ieradušies divi grupas pārstāvji – Ješka un Recis, kuri sevi par «Oranžo brīvdienu» dalībniekiem var dēvēt vien gadus trīs. Abi atceras, ka pēc ienākšanas grupā uzreiz sākusies leģendārā koncerttūre uz Balkāniem. Leģendāra tādēļ, ka grupa, kā jau tas dzirdams, daudz smēlusies no šī apvidus mūzikas. Stāstot par to, kā tad notiek pārvietošanās uz koncertiem lielajā deviņu cilvēku kolektīvā, abi smej, ka «braucot tālāk pietiek ar vienu vāģi. Ja ar draudzenēm brauc, tad vajag divus busus.» Grupai braukšanas sanāk patiešām daudz, jo viņi ir vieni no visaktīvāk koncertējošiem kolektīviem Latvijā: «Esam piedalījušies visos LabaDaba festivālos, šis festivāls ir tieši priekš mums. Nupat arī pabijām Nīderlandē un Vācijā, šogadam importijas pietiks».

KUR DEVIŅI, TUR TURBOFOLKS

Lielais dalībnieku skaits «Oranžajās brīvdienās» nodrošina arī nemitīgu jaunradi, kura koncentrējas ap grupas līderi Speisu jeb Intu Ķergalvi, kurš ir gan mūzikas, gan tekstu autors: «Ja ir deviņi cilvēki, katrs pieliek kaut ko savu un beigās sanāk turbofolks!» Grupas dalībnieki arī pačukst, ka tieši LabāDabā pirmo reizi tiks atskaņotas divas jaunas dziesmas, kuras neviens bez grupas vēl nav dzirdējis. Un tie, kuri pieraduši lēkāt pie jau zināmajām «Oranžo brīvdienu» dziesmām, nebūs vīlušies, jo pilnīgi noteikti neiztiks arī bez vecajām dziesmām.

Ješka un Ricis vēl piebilst, ka ar labu dabu viņiem parasti neesot problēmu: «Sestdien būsim labi un svētdien būsim vēl labāki! Ne jau mēs vienīgie, gan jau arī festivāla apmeklētāji būs labākajā dabā, jo sevišķi sestdien.» LabaDaba organizatori gan atgādina, ka pārmērīga labuma lietošana var kaitēt veselībai, tādēļ lai mūzika ir vienīgais, ko baudīt neierobežotos apjomos. Tiekamies festivālā «LabaDaba»!

INTERVIJAS AUDIO:

Mixcloud

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu