Tamane: Nākamvasar WNBA man vairs nebūs aktuāla

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latviešu basketboliste Zane Tamane intervijā portālam «Apollo» atklāj, ka nākamvasar, visticamāk, vairs necentīsies iekļūt kādā WNBA (Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas) komandā.

Pēc sekmīgās sezonas Turcijas klubā Stambulas «Fenerbahce» latviešu centra spēlētāja saņēma piedāvājumu no WNBA kluba Fīniksas «Mercury», tomēr pleca savainojums liedza nostiprināties sastāvā.

«WNBA ir pats augstākais līmenis sieviešu basketbolā. Tagad jau vairs cenšos par to tik daudz nedomāt, taču saprotams - ir žēl, ka jau pirmajā treniņā guvu savainojumu, kas liedza sevi apliecināt. Gribējās tur būt, bet pēc pleca traumas psiholoģiski bija ļoti grūti. Šķita, ka tā ir kāda zīme no augšas,» stāsta Zane.

«Pēc sezonas, kad saņēmu piedāvājumu no «Mercury», mājās biju tikai četras dienas, taču arī šajā laikā gāju uz treniņiem un skrēju, jo ļoti vēlējos tikt komandā,» uzsver Tamane. «Pēc pirmā WNBA gada Vašingtonas «Mystics» bija sajūta, ka esmu tur bijusi un sapnis ir izdzīvots. Nešķita, ka es to vēl gribētu. Tomēr šogad, kad saņēmu piedāvājumu, treneris Džordžs Dikeulakos iedrošināja pamēģināt, jo tas nāktu par labu manai karjerai.»

«Kā būs nākamvasar? Domāju, ka WNBA tad man vairs nebūs aktuāla,» saka basketboliste. Vai tas nozīmē, ka Zane vairs nelūkosies Ziemeļamerikas virzienā? «Ja man tagad jāatbild, tad saku - nē. Jau divas reizes esmu mēģinājusi, taču laikam tur neatrodu to, ko vēlos, vai arī neatrodu tur vietu sev.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu