«Mana jūra» dalībnieki Ainažos noslēgs 30 dienu ilgo ekspedīciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 27. jūlijā, ap pulksten 13.00 sabiedriskās kampaņas «Mana jūra» dalībnieki sasniegs Ainažu molu un noslēgs 30 dienu ilgo ekspedīciju, kuras laikā kājām mēroti vairāk nekā 500 km gar Baltijas jūras Latvijas piekrasti un apkopoti unikāli dati par jūras piesārņojošo atkritumu situāciju.

Jūras piesārņojošo atkritumu problēma ir viena no nozīmīgākajām, ar ko regulāri saskaras gan starptautiskas organizācijas, gan vietējās pašvaldības un iedzīvotāji. Izskalotie un atstātie atkritumi apdraud savvaļas dzīvniekus, palielina izmaksas tīru pludmaļu uzturēšanai, kā arī nelabvēlīgi ietekmē tūrismu un brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Lai arī piekrastes atkritumu problēma ir atzīta par prioritāru gan starptautiskā gan ES un Baltijas jūras reģiona valstu līmenī, valstīm joprojām nav datu par patieso jūras piesārņojošo atkritumu situāciju. Projekts Marlin nodrošina šo unikālo datu kopuma izveidi Baltijas jūras reģionam, pamatojoties uz ANO Vides programmas (UNEP) izstrādātu metodoloģiju.

ANO Vides programmas (UNEP) izstrādātās metodoloģijas ietvaros veikto monitoringu rezultāti atklāj, kāds piesārņojums ir atrodams Latvijas krastos, sniedz iespēju izvērtēt potenciālo piesārņojuma daudzumu jūrā, kā arī analizēt datus par to, kas ir galvenie atbildīgie sektori par piesārņojumu, un salīdzināt pašvaldību sekmes un nepilnības piekrastes apsaimniekošanā.

Kampaņai «Mana jūra» var sekot līdzi vietnē «manajura.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu