Krievijas finanšu grupa «VTB» pagaidām neplāno ienākt Latvijas banku tirgū

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

 Krievijas finanšu grupai «VTB» pagaidām nav plānu ienākt Latvijas banku tirgū, taču nav izslēgts, ka pēc pāris gadiem šāda iespēja varētu tikt izskatīta, šodien preses konferencē sacīja Krievijas bankas «VTB24» prezidents un valdes priekšsēdētājs Mihails Zadornovs.

«Patlaban mūsu akcents ir uz biznesa attīstību tajās valstīs, kurās mums jau patlaban ir spēcīgas pozīcijas, - Armēnijā, Gruzijā, Ukrainā un Baltkrievijā, kā arī uz diviem jauniem projektiem Kazahstānā un Azerbaidžānā,» sacīja Zadornovs.


Tomēr «VTB» grupa uzmanīgi vēro notiekošo Baltijas valstu banku sektorā un nav izslēgta iespēja, ka pēc gada vai pusotra plāni varētu mainīties, skaidroja Zadornovs.

«Krievijas iedzīvotājiem patlaban ir liela interese par nekustamo īpašumu iegādi Latvijā, par investīcijām Latvijā. Galvenais kritērijs, lai «VTB» izlemtu sākt darbu kādā tirgū, ir paredzamā rentabilitāte, tāpēc - ja redzēsim, ka ir vērts, tad arī pieņemsim lēmumu,» norādīja Zadornovs.

Viņš piebilda, ka grupā ir nosacījums, ka kapitāla atdevei ir jābūt vismaz 15%, bet banku pakalpojumu mazumtirdzniecības sektorā tai ir jābūt 20% un vairāk.

«VTB24» banka orientējas uz turīgiem vidusslāņa un augstākā slāņa klientiem un jau patlaban gan Latvijā, gan citās Baltijas valstīs ir pietiekama šādu klientu bāze, uzskata Zadornovs.

Krievijas baņķieris piebilda, ka patlaban Rīgā notiek «VTB» grupas vadītāju regulārā pusgada sanāksme, kurā tiek vērtēti aizvadītā pusgada rezultāti un tiek noteikti mērķi nākamajam pusgadam. Ne ar vienu Latvijas banku sektora pārstāvi «VTB» vadītājiem tikšanās nav notikušas un tādas nav arī ieplānotas, piebilda Zadornovs.

Banka «VTB24» iekļauta finanšu grupā VTB un specializējas fizisko personu, individuālo uzņēmēju un mazo uzņēmumu apkalpošanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu