Vilks: Latvija ir paraugvalsts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Latvija ir Eiropas Savienības (ES) paraugvalsts, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja finanšu ministrs Andris Vilks (V).

«Mēs būsim paraugvalsts pēc visiem parametriem, mūs rādīs kā piemēru,» sacīja Vilks, komentējot Latvijas ekonomikas attīstību 2012.gadā.

Viņš norādīja, ka notikumi ES ekonomikā ir ietekmējuši arī Latviju un otrajā pusgadā izaugsme ir palēninājusies. Tomēr ir visas iespējas šogad kopumā sasniegt vismaz 4% iekšzemes kopprodukta (IKP) kāpumu, jo Latvijas ekonomikai ir stingri pamati un mēs atrodamies ekonomiskajā reģionā, kuru problēmas nav skārušas tik smagi kā Dienvideiropu.

Par nākamo gadu Vilks ir skeptisks, norādot, ka daudz kas būs atkarīgs no Eiropas atbildīgo institūciju izlēmības. Ja nepieciešamie lēmumi tiks pieņemti rudenī, nākamais gads varētu būt salīdzinoši sekmīgs. Ja tas nenotiks, gaidāms nervozs gads.

Tomēr jebkurā gadījumā arī nākamgad Latviju gaida ekonomiskā izaugsme - ja ne patlaban prognozētie 3,7%, tad vismaz 2% IKP pieaugums.

Kā akcentēja Vilks, Latvija noteikti nepiedzīvos tādu krīzi kā iepriekš, jo ir mainīta ekonomikas struktūra.

Komentējot Latvijas ceļu uz eiro ieviešanu 2014.gada 1.janvārī, Vilks atzina, ka mūsu valsts starptautiskais prestižs pēdējā laikā ir būtiski pieaudzis. Pats Vilks, kā arī premjers Valdis Dombrovskis (V) un Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs to izmanto, runājot ar stiprajām eirozonas valstīm - Beniluksa, Skandināvijas valstīm, Vāciju.

Eirozonas vadošās valstis redz Igaunijas pienesumu un saprot, ka Latvija pēc rādītājiem ir tāda pati un arī var kļūt par eirozonas paraugvalsti.

«Šeit nebūs laušanās,» prognozēja Vilks. «Mums nav citas iespējas. Mums jābūt zem šī vairoga.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu