«Liepājas metalurgs» un «Skonto» atstāj Eirokausus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas futbola klubi «Liepājas metalurgs» un «Skonto» ceturtdien nespēja sasniegt UEFA Eiropas līgas turnīra trešo kvalifikācijas kārtu.

«Liepājas metalurga» futbolisti kvalifikācijas turnīra otrās kārtas atbildes mačā ar rezultātu 1:5 (1:2) izbraukumā pārliecinoši zaudēja Polijas komandai Varšavas «Legia».

Pirmais mačs pirms nedēļas Liepājā noslēdzās neizšķirti 2:2, līdz ar to divu spēļu summā «Liepājas metalurgs» kapitulēja ar rezultātu 3:7.

Tikmēr «Skonto» komanda otrās kvalifikācijas kārtas atbildes mačā savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja Horvātijas klubu Splitas «Hajduk».

Tomēr, tā kā abu komandu pirmajā spēlē izbraukumā «Skonto» piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 0:2, divu spēļu summā tā cieta neveiksmi ar 1:2.

«Liepājas metalurga» un «Legia» atbildes cīņā rezultātu jau ceturtajā minūtē atklāja mājinieku komandas uzbrucējs Mareks Saganovskis, kurš 39. minūtē bija precīzs otro reizi un dubultoja laukuma saimnieku pārsvaru. Pirmā puslaika kompensācijas laikā Vladimirs Kamešs liepājniekiem vienus vārtus atguva, tomēr 57. minūtē divu vārtu pārsvaru mājiniekiem atjaunoja Janušs Gols.

Spēles 54. minūtē Genādijs Soloņicins izpelnījās sarkano kartīti, atstājot «Liepājas metalurga» komandu mazākumā, bet septiņas minūtes vēlāk Mihals Žiro guva jau ceturtos vārtus mājinieku labā. Mača 79. minūtē Saganovskis guva savus trešos vārtus un noformēja hat-trick, pieliekot punktu Latvijas kluba sagrāvei.

«Legia» komandai šajā spēlē bija ļoti nospiedošs pārsvars, par ko liecina sitienu skaits vārtu taisnstūrī - 14:1. Kopumā laukuma saimnieki izdarīja 24 sitienus vārtu virzienā.

Savukārt «Skonto» un «Hajduk» atbildes spēle ritēja līdzīgā cīņā, taču ar nelielu viesu pārsvaru. Abas komandas izdarīja līdzīgu sitienu skaitu vārtu taisnstūrī, tomēr neviens uzbrukums nenoslēdzās ar vārtu guvumu.

Kad jau šķita, ka spēle noslēgsies ar bezvārtu neizšķirtu, mača kompensācijas laika trešajā minūtē ar precīzu sitienu izcēlās Alans Siņeļņikovs, taču ar to nebija pietiekoši, lai «Skonto» būtu pārāka divu spēļu summā.

Kvalifikācijas trešajā kārtā «Legia» spēkosies ar Austrijas vienību «Ried», kas divu spēļu summā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Baltkrievijas klubu Soļigorskas «Šahtjor». Pateicoties izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem, trešajā kārtā iekļuva «Ried» futbolisti.

Savukārt «Hajduk» vienība trešajā kārtā samēros spēkus ar slaveno un tituliem bagāto Itālijas komandu Milānas «Inter».

«Liepājas metalurgs» un «Skonto» Latvijas virslīgas čempionātu pagājušajā sezonā noslēdza attiecīgi otrajā un ceturtajā vietā. Tikmēr «Legia» futbolisti triumfēja vietējā kausa izcīņas turnīrā, bet «Hajduk» Horvātijas čempionātu noslēdza kopvērtējuma otrajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu