Ieskaņas olimpiādē jeb Kultūras olimpiādes pietura «Positivus»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu padome: ja kultūra būtu sporta veids, kā Tu apbalvotu pašus labākos?  

Pavisam drīz arī mūsu olimpieši startēs XXX Olimpiskajās spēles, kas jau trešo reizi norisināsies Londonā no 27. jūlija līdz 12. augustam. Sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju arī pie mums gada vērienīgākajā un populārākajā festivālā «Positivus 2012» apmeklētāji tika aicināti sajust olimpisko garu un atskaņas no mākslas un mūzikas notikumu cikla Lielbritānijā, piedaloties Kultūras olimpiādē.

«Ko Tu darītu, ja Tu būtu valdnieks?» – jautājums, uz kuru ikviens varēja atbildēt, braši uzrāpjoties uz goda pjedestāla un savu viedokli paužot 60 sekundēs, tā radot analoģiju ar slaveno Šekspīra traģēdijas tēlu Makbetu. Runāt gribētāju bija nepieredzēti daudz, turklāt visus jaunos valdniekus aktivitātes organizētāji – Skatuves Mākslas producentu fonds – iemūžināja videomateriālā. Radītos video mākslinieki, iespējams, iekļaus topošajā leģendārās britu autora lugas «reciklētajā» izrādē «MAKBETS-MONO», kura pirmoreiz skatītājiem būs redzama š.g. 31. augustā.

Vienlīdz plašu popularitāti ieguva arī mākslas centra «Totaldobže» rīkotās jauno dzejnieku oriģināldarbu sacensības Dzejas slams, kurā piedalīties varēja ikviens ar lirisko stīgu sirdī apveltītais festivāla dalībnieks vai darbinieks. Pirmās dienas slamā, kas norisinājās uz klusās Dabas skatuves («Arts and music stage»), pirmo vietu ieguva jau atzītais un iemīļotais dzejnieks Toms Treibergs. Savukārt festivāla otrajā dienā dzejas notikums tika pārcelts uz sauso, mājīgo Britu padomes telti, kur savu uzvaru izcīnīja dzejnieks «Edavārdi». Dzejas slams «Positivus» bija tikai ieskaņa vērienīgajam pasākumam, kas plānots rudenī. Septembra sākumā notiks jau trešais urbānās mākslas pasākums «URBAN POETRY», kurā piedalīsies dzejnieki arī no Lielbritānijas. Pasākuma ietvaros notiks gan lekcijas un meistarklases, gan dzejas un mūzikas vakari, gan arī dzejas izbrauciens uz Daugavpili. Kulmināciju «URBAN POETRY» sasniegs «Baltajā naktī», 8. septembrī.

Lai Kultūras olimpiādes disciplīnas nenoslogotu vien dalībnieku prātus, festivāla otrās dienas rītā Kultūras akadēmijas studenti vadīja radošu rīta rosmi «BigDance», atdarinot olimpiskos sporta veidus. Festivāla apmeklētāji bija pārsteidzoši modri un aktīvi.

Kā citus gadus, arī šogad Britu padome festivāla dalībniekus aicināja atsvaidzināt angļu valodas prasmes un iepazīties ar Britu padomes bezmaksas angļu valodas apguves resursu internetā «LearnEnglish». Norisinājās arī dzejas ātrlasīšanas sacensības un «literatūras otrreizējās pārstrādes» darbnīca. Pārsteigumi tika arī festivāla mazajiem apmeklētājiem «Caparol Bērnu salā» – bērni varēja izmēģināt spēkus Londonas eko-busu apgleznošanā, Kultūras olimpiādes medaļu izgatavošanā un «Learn English Kids» īpašajos uzdevumos.

Britu padomes Latvijā dalību festivālā «Positivus 2012» atbalstīja radošās un enerģiskās komandas no «DDB Latvija», «CUBE» un «GREENPRINT», «McĀbols», kā arī «Draugiem.lv», «HEXAGON», Latvijas Olimpiskā komiteja, mākslas centra «Totaldobže» un Skatuves Mākslas Producentu fonds.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu