Nepieciešams:
Baklažāni ar baltajām pupiņām
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
2 kg baklāžanu
1,5 kg tomātu
500 g saldo piparu
500 g burkānu
200 g ķiploku
500 g pupiņu
100 ml 9% etiķa
2 ēdamkarotes sāls
200 g cukura
300 g augu eļļas
Pagatavošana:
Izmērcētas pupiņas izvāra sālsūdenī.
Rīvētus burkānus, sagrieztu papriku un ķiplokus apcep augu eļļā. Baklažānus sagriež gabaliņos, pieliek burkāniem, apcep. Tomātus sagriež gabaliņos, pieliek pārējām sastāvdaļām, pavāra 10 minūtes, pieliek etiķi, cukuru, sāli, pupiņas. Visu pavāra 20 minūtes, pilda burkās, aizvāko, uzglabā vēsumā.