Liepājas mērs aicina nekavējoties novērst katastrofālo stāvokli posmā pie Grobiņas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone

Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks ir saņēmis vairākas sūdzības no liepājniekiem un Liepājas viesiem par katastrofālo seguma stāvokli autoceļa A9 posmā pie Grobiņas. Tikko gaisa temperatūra pārsniedz + 25oC, ceļa segumā izmantotais bitumens izkūst, radot satiksmei bīstamus apstākļus un veidojot jaunas bedres asfalta segumā. U.Sesks aicina VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs» nekavējoties uzsākt operatīvu darbu, lai novērstu katastrofālo stāvokli valsts autoceļa A9 posmā pie Grobiņas.

Divas nedēļas atpakaļ minētajā autoceļa posmā bija līdzīga situācija un AS «Latvijas Autoceļa uzturētājs» pārstāvji publiski solīja situāciju risināt, kad iestāsies vēsāks laiks. Vēsāks laiks bija visu pagājušo nedēļu, taču novērojumi liecina, ka nekādi uzlabojumi posmā pie Grobiņas nav veikti.

Valsts galvenā autoceļa A9 posms Grobiņa - Liepāja ir viens no noslogotākajiem valsts autoceļa tīkla posmiem ārpus Rīgas un tieši ietekmē Liepājas reģiona ekonomisko situāciju. Minētais ceļš ir galvenā maģistrāle uz Liepājas ostu, kurā notiek regulāra (4 X nedēļā) prāmju satiksme.

«Tikko gaisa temperatūra pārsniedz + 25oC, ceļa segumā izmantotais bitumens izkūst, radot satiksmei bīstamus apstākļus un veidojot jaunas bedres asfalta segumā. Šo faktu varu apstiprināt arī personīgi, jo š.g. 26.jūlijā ap plkst.16.00 braukšanas apstākļi minētajā ceļa posmā bija katastrofāli,» sašutumu pauž Uldis Sesks.

Liepājas domes priekšsēdētājs vērsies ar oficiālu vēstuli pie VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs» ar aicinājumu nekavējoties uzsākt operatīvu darbu, lai novērstu katastrofālo stāvokli valsts galvenā autoceļa A9 posmā pie Grobiņas. Ir lūgts informēt Liepājas pilsētas Domi par jau paveiktajiem darbiem, kā arī visiem plānotajiem darbiem un darbu izpildes termiņiem. Vēstules kopijas nosūtītas arī LR Satiksmes ministrijai un Latvijas Valsts ceļiem.

Augustā Liepājā notiks vairāki starptautiski sporta pasākumi: starptautiskais šaha turnīrs «Liepājas rokāde 2012» (2.-5.augustā); U-18 Eiropas čempionāts basketbolā jauniešiem (9.-15.augustā); ātruma festivāls «Rallijs Kurzeme 2012» (23.-26.augustā); Pasaules čempionāts vindsērfingā un Pasaules kausa posms vindsērfingā Formulas klasē (23.-26.augustā), kā arī mūzikas festivāls «Fontaine festival» (10.-12.augustā). Visi minētie pasākumi katru gadu pulcē ievērojamu skaitu apmeklētājus, kuri lielākoties ierodas Liepājā pa valsts autoceļu A9 Rīga - Liepāja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu