AB dambja labiekārtošanai varētu tērēt ap 400 000 latu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija Rīgas domē iesniegusi izvērtēšanai un izskatīšanai steidzamā kārtā projekta pieteikumu par AB dambja teritorijas labiekārtošanu, kura kopējās izmaksas tiek lēstas ap 400 000 latu.

Brauktuves un gājēju ietves seguma atjaunošanai plānoti 167 804 lati, apgaismojuma ierīkošanai - 157 502 lati, video novērošanas kameru ierīkošanai - 26 000 latu, soliņu ierīkošanai - 3180 lati, kā arī bērnu rotaļu konstrukciju ierīkošanai - 40 253 lati.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 394 661 lata apmērā, un to plānots īstenot līdz šā gada oktobra beigām. Pārdaugavas izpilddirektora pienākumu izpildītājs Valērijs Koķis gan nevarēja precizēt, vai šajā summā iekļauts arī pievienotās vērtības nodoklis, jo projektu izstrādājis izpilddirektors, kurš atrodas atvaļinājumā.

Finansējumu šim projektam Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija vēlas lūgt no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda. Jautājums trešdien, 8.augustā, tiks skatīts Pilsētas attīstības komitejā.

Kā ziņots, pašvaldība šovasar jau atbalstījusi 20 272 latu piešķiršanu no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda AB dambja steidzamam remontam, kā arī vēl 20 000 latu zemūdens un virszemes inspekcijas darbiem.

LETA jau ziņoja, ka daudzviet zem AB dambja konusu betonētās kārtas ir izveidojušies izskalojumi, kuri jebkurā brīdī var iegrūt, tāpēc dambim steidzami nepieciešams remonts, lai novērstu draudus cilvēku drošībai. Bīstamo situāciju konstatējuši SIA «Rīgas tilti» speciālisti, kuri atbilstoši līgumam veic pilsētas tiltu, satiksmes pārvadu, tuneļu un nostiprināto krastmalu uzturēšanu.

Uz AB dambja nepieciešams veikt asfaltbetona seguma remontu, betona nogāzes plātnīšu atjaunošanu ar cementa javu, krasta nostiprinājuma saliekamo dzelzsbetona plātņu izgatavošanu un montāžu, šķembu piebēršanu un blīvēšanu nogāzēs, kā arī papildu stiegrojuma montāžu.

«Rīgas tilti» informē, ka remontdarbi pilnībā neuzlabos AB dambja tehnisko stāvokli, bet uz laiku padarīs cilvēku pārvietošanos pa šo dambi drošāku.

Rīgas dome šā gada maija nogalē nolēma AB dambi nodot faktiskajā valdījumā Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijai līdz brīdim, kad tiks sākta iecerētā koncertzāles būvniecība, bet ne ilgāk kā līdz 2015.gada martam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu