Lielā tveice atkāpsies pirmdien

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nākamnedēļ saglabāsies vasarīgi silts laiks, bet sestdien un svētdien gaidāma spēcīga tveice, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Nedēļas nogalē virs Latvijas atradīsies ciklona siltais sektors, tādēļ gaidāms karsts un sutīgs laiks. Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidu, dienvidaustrumu vējam, teritorijā ieplūdīs aizvien karstāks gaiss, un dienas vidū gaisa temperatūra daudzviet paaugstināsies līdz plus 27, plus 33 grādiem.

Pēcpusdienas stundās karstajā un mitrajā gaisā veidosies gubu-lietus mākoņi, kas dažviet nesīs pērkona lietusgāzes un brāzmainu vēju.

Laika apstākļi mainīsies pirmdien, kad Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas daudzviet nesīs pērkona lietusgāzes - atsevišķos rajonos gaidāmi arī spēcīgi pērkona negaisi ar krasām vēja brāzmām un stipru lietu.

Vējš pakāpeniski iegriezīsies no dienvidrietumiem, un teritorijā ieplūdīs nedaudz vēsāks gaiss - gaisa temperatūra dienas laikā vairs nepārsniegs plus 20, plus 25 grādus. Tomēr turpmāk virs Latvijas pastiprināsies anticiklons, tādēļ lietus mākoņi izklīdīs un līdz pat darba nedēļas beigām gaidāms daļēji mākoņains un pārsvarā sauss laiks.

Nakts laikā gaiss atdzisīs līdz vidēji plus 11, plus 16 grādiem, savukārt dienas joprojām gaidāmas vasarīgi siltas - plus 21, plus 27 grādi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu