Jaunups: Neesmu dusmīgs uz Blūmu, viņš izvēlējās Eirolīgu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Basketbola kluba «VEF Rīga» padomes priekšēdētājs Edgars Jaunups sarunā ar «Apollo» pastāstījis par amerikāņu saspēles vadītāju Ērlu Roulendu un komentējis Jāņa Blūma došas spēlēt uz Viļņu.

«Apollo» jau ziņoja, ka «VEF Rīga» klubs parakstījis līgumu ar amerikāņu saspēles vadītāju Roulendu, kurš pērn spēlēja Malagas «Unicaja» sastāvā, bet iepriekš ir pārstāvējis arī «Barons/LMT» klubu.

«Saspēles vadītājs ir atslēga jebkurā sastāvā, arī mūsu. Negribu teikt, ka iepriekšējos gados šajā pozīcijā būtu bijušas lielas problēmas, bet ar šo pozīcijas aizpildīšanu viss neritēja tā, kā bijām iecerējuši,» stāsta Jaunups.

«Šogad šim jautājumam veltījām lielu enerģiju, treneri pie šī jautājuma strādāja no maija. Bija vairaki varianti, bet šis spēlētājs mūsu redzes lokā bija jau no sākuma. Nebija viegli viņu piesaistīt, jo viņam bija spēkā esošs līgums ar «Unicaja», taču Spānijas klubs sastāvā veica izmaiņas un mums izdevās Roulendu dabūt uz Rīgu par diezgan izdevīgiem nosacījumiem. Roulends ir pieredzējis spēlētājs, ilgu laiku spēlējis Eiropā, labs aizsardzībā, zināms Latvijai un viņš zina, uz kurieni brauc. Cerams, ka viņš būs īstais spēlētājs,» secina kluba pārstāvis.

Jaunups norāda, ka nav dusmīgs uz Jāni Blūmu, kurš izvēlējās spēlēt Lietuvā, lai gan spēlētājam līgumu piedāvāja arī «VEF Rīga».

«Ja esam lielbudžeta klubs kā Viļņas «Lietuvos rytas», kuram pilsētas pašvaldība piešķir 1,6 miljonus eiro, tad Jāni Blūmu var ņemt arī par otro saspēles vadītāju un maksāt vairāk, nekā mēs maksātu viņam kā pirmajam.»

«Neesmu dusmīgs uz Blūmu, viņš izvēlējās Eirolīgas klubu, kurš viņam maksā vairāk. Nevar būt pamats aizvainojumiem, tas ir tikai loģiski. Jāsaprot, ja vēlamies basketbola līmenī spert soļus uz priekšu, tad mums jāvēro, ko dara tās valstis un pilsētas, kuras spēlē Eirolīgā. Ko šie klubi dara un kā palīdz pilsēta, lai komanda būtu labā līmenī. Tā ir laba izvēle, viņš spēlēs tuvu mājām, labā līmenī un nopelnīs labu naudu,» uzsvēra Jaunups.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu