Samoilovs/Sorokins Londonā sāk ar uzvaru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins šodien uzsāka dalību Londonas olimpiskajās spēlēs.

Latvijas duets, kurš izlikts ar 16. numuru, D apakšgrupas pirmajā mačā tikās ar pasaules ranga 9. stiprāko pāri no Polijas - Gregoršu Fijaleku un Mariušu Prudelu un izcīnīja uzvaru ar 2-1 (12:21, 21:15, 15:12).

Pirmajā setā latvieši izvirzījās vadībā ar 2:0, vēlāk arī 5:3, bet poļi panāca izlīdzinājumu un pārņēma vadību. Turpinājumā Polijas pāris palielināja pārsvaru līdz sešiem punktiem, vēlāk arī līdz desmit (16:6), bet visā setā bija pārāki ar 21:12.

Otro setu sekmīgi iesāka latvieši, panākot 4:1. Samoilovs/Sorokins sakārtoja uzbrukumu un poļiem radās grūtības tikt galā ar mūsējo gremdēm, kas latviešiem deva pārsvaru 6:2. Vairākās epizodēs latvieši lieliski nospēlēja aizsardzībā un turpināja saglabāt vadību - 10:4, 12:5, 14:7, 17:9, bet sets noslēdzās ar 21:15 Latvijas labā.

Trešais sets ritēja līdzīgi, līdz latvieši pārņēma iniciatīvu un izvirzījās vadībā ar pāris punktiem. Pie rezultāta 6:3 Polijas sportisti ņēma pārtraukumu, taču tas nelīdzēja. Spēles turpinājumā latvieši saglabāja trīs - četru punktu pārsvaru un izšķirošo setu uzvarēja ar 15:12.

Otrā cīņa Samoilovam/Sorokinam paredzēta pirmdien, kad pretiniekos būs ar 21. numuru izliktie Grants Goldšmids/Frīdoms Čiva no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR), bet grupas pēdējo cīņu latvieši aizvadīs trešdien, kad spēkosies ar amerikāņiem Džeikobu Gibu un Šonu Rozentālu, kuri izlikti ar ceturto numuru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu