Kolorādo šāvējs bijis psihiatres pacients

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Džeimss Holmss, kas pagājušajā nedēļā sarīkoja slaktiņu Kolorādo kinoteātrī, bijis Kolorādo universitātes psihiatres Linnas Fentones pacients, teikts dokumentā, ko tiesai iesnieguši Holmsa advokāti.

Kā ziņots, šonedēļ atklājās, ka Holmss vairāk nekā nedēļu pirms slaktiņa universitātes psihiatrei bija nosūtījis piezīmju grāmatiņu, kurā bijis izklāstījis un zīmējumos parādījis savus plānus.

Holmsa advokāti pieprasījuši piekļuvi šim bloknotam un vienlaikus pauduši viedokli, ka tas nevar tikt izmantots kā pierādījums prāvā, jo sarakste starp Holmsu kā pacientu un psihiatri esot uzskatāma par «konfidenciālu un aizsargātu informāciju».

Viņi arī paziņojuši, ka informācija par šo sūtījumu nedrīkstēja nonākt medijos, jo tas negatīvi ietekmē viņu aizstāvamā tiesības uz taisnīgu tiesu.

Ziņas par šo sūtījumu ir pretrunīgas - nav skaidrs, vai tas tika piegādāts adresātam tad, kad slaktiņu vēl bija iespējams novērst, bet sakarā ar stingru tiesneša rīkojumu amatpersonām nav tiesību izpaust ziņas par to atklātībai.

Iepriekš tika ziņots, ka sūtījums neatvērtā veidā atrasts universitātes pasta sūtījumu telpā.

Kā izteikušies Holmsa paziņas, līdz šim viņam nav bijušas vērojamas nekādas psihiskas novirzes vai noslieces uz vardarbību.

Advokātu iesniegums nesatur informāciju par to, cik ilgi Holmss apmeklējis Fentoni un vai viņa sniegusi viņam psihiatrisku ārstēšanu.

Zināms, ka Fentone ir Kolorādo universitātes Medicīnas skolas pasniedzēja un vada studentu garīgās veselības aprūpi, specializējoties šizofrēnijā un citās psihiskajās slimībās.

24 gadus vecais Džeimss Holmss Auroras kinoteātru kompleksā 20.jūlijā vienā no pārpildītajām zālēm, kurā notika Betmena cikla jaunākās filmas «The Dark Knight Rises» («Tumšais bruņinieks atgriežas») pirmizrāde, pusnakts seansa laikā atklāja uguni uz skatītajiem, nogalinot 12 un ievainojot 58 cilvēkus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu