Cietumā pakāries cietumnieks, kas pastrādājis šausminošu noziegumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Šomēnes Centrālcietumā atrasts pakāries 1967.gadā dzimušais Aleksandrs Furusovs, kurš tika apsūdzēts par kādas sievietes noduršanu, viņas līķa sadalīšanu un šo mirstīgo atlieku daļu aiznešanu uz kapiem.

Šausminošais noziegums pastrādāts pagājušā gada decembrī. Sākotnēji lietā tika aizturētas četras personas, taču tieši Furusovs bija galvenais nozieguma pastrādātājs. Līdz ar viņa nāvi kriminālprocesu pret Furusovu nāksies izbeigt, bet uz tiesas sola, visticamāk, sēdīsies kāda no iepriekš aizturēto vīriešu dzīvesbiedrēm, kura nav ziņojuši policijai par nozieguma pastrādāšanu.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieks Visvaldis Puķīte aģentūrai LETA apstiprināja, ka 4.jūlijā plkst.10.02 konstatēts, ka Furusovs izdarījis suicīdu. Uz cietumu nekavējoties tika izsaukti mediķi, kuri ieradās plkst.10.18 un konstatēja minētās personas nāvi. Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, IeVP ir sākts kriminālprocess. Puķīte plašāku informāciju atteicās sniegt, norādot, ka visu, tostarp faktu, vai suicīda gadījumā kāds Furusovam nav «palīdzējis», noskaidros kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā.

Prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga aģentūrai LETA apliecināja, ka lietu izmeklējošā prokurore ir saņēmusi informāciju, ka viens no apsūdzētajiem ir miris. Ja ekspertīzē apstiprināsies fakts, ka mirušais ir lietā apsūdzētais Furusovs, lietu daļā pret viņu izbeigs.

Furusovam šajā lietā bija uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma (KL) 117.panta 5.punkta - par slepkavību, ja pēc tās izdarīta līķa apgānīšana. Saskaņā ar šo likuma pantu vainīgajai personai tiesa var piespriest mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Kriminālprocess vēl atrodas prokuratūrā, bet drīzumā lieta varētu nonākt līdz tiesai, taču uz apsūdzēto sola sēdīsies tikai kāda sieviete, kurai apsūdzība uzrādīta pēc KL 315.panta - par neziņošanu, ja ir droši zināms, ka tiek gatavots vai izdarīts smags vai sevišķi smags noziegums. Minētais likuma pants paredz sodu brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 60 minimālajām mēnešalgām.

Lietas sākotnējās izmeklēšanas stadijā tika aizturēti vēl divi vīrieši, taču viņi lietā ir tikai liecinieku statusā, jo nebija pietiekamu pierādījumu, ka abi būtu līdzdarbojušies nozieguma izdarīšanā. Abi pratināšanas laikā sacījuši, ka neredzējuši, kā sieviete tiek noslepkavota, jo Fursovs viņus no telpas izraidījis.

LETA jau ziņoja, ka pērn decembra sākumā policisti pēc iedzīvotāju ziņojuma Ivana kapos atrada divus maisus, kuros bija kādas sievietes ķermeņa daļas. Par iespējamu slepkavību tika sākts kriminālprocess.

Tajā pašā dienā kādā Latgales priekšpilsētas dzīvoklī policisti aizturēja trīs aizdomās turamas personas - 44 gadus vecu agrāk tiesātu vīrieti, viņa 35 gadus veco agrāk tiesāto dzīvesbiedri un 43 gadus vecu paziņu. Nākamajā dienā policisti aizturēja arī ceturto aizdomās turamo - 36 gadus vecu vīrieti.

Izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka 2011.gada 7.decembrī aizturētās personas kopā ar kādu sievieti dzīvoklī lietojušas alkoholiskos dzērienus. Aizturētie pastāstīja, ka dzērienu lietošanas laikā starp 44 gadus veco vīrieti un piekto kompānijas dalībnieci izcēlies konflikts un tā laikā vīrietis viņai vairākas reizes iedūris ar nazi. Sieviete nomirusi.

Nākamajā dienā, iespējams, cenšoties noslēpt līķi, agrāk tiesātais vīrietis to sadalījis gabalos, ielicis maisos un aiznesis un tuvējiem kapiem. Tomēr atrastajos maisos nebija sievietes roku un galvas. Šīs ķermeņa daļa policisti neatrada, un bija aizdomas, ka tās varētu būt sadedzinātas dzīvokļa krāsnī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu