Daudzviet pārspēts karstuma rekords; nakts nedos veldzi

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sestdienas pēcpusdienā, gaisa temperatūrai teju visā Latvijā paaugstinoties līdz +30..+33 grādiem, daudzviet pārspēts 28.jūlija maksimālās gaisa temperatūras rekords. Līdz plkst.15 karstuma rekords bija kritis septiņās novērojumu stacijās, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nakts uz svētdienu nedos veldzi - minimālā gaisa temperatūra būs +17..+22 grādi laikā ap saullēktu.

Gan sestdienas vakarā, gan nākamajā diennaktī vietām valstī gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Mākoņi virzīsies no dienvidiem uz ziemeļiem, un negaiss atsevišķām vietām var atnest stipras lietusgāzes, krusu un vētru. Dominēs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Svētdien saule gaisu sakarsēs līdz +29..+34 grādiem, nedaudz zemāka gaisa temperatūra būs dažviet piekrastē.

Rīgā ir iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, spīdēs saule. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +21..+22 grādiem, dienā tā pakāpsies līdz +33 grādiem.

Sauszemes vēja dēļ ūdens temperatūra jūras piekrastē daudzviet pazeminājusies līdz aptuveni +15 grādiem. Upēs un ezeros ūdens temperatūra ir +20..+24 grādi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu