Pirmajā pusgadā darba devēji NVA pieteikuši gandrīz 20 000 vakanču

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Diāna Lozko/LETA

Šī gada pirmajos sešos mēnešos Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) darba meklētājiem kopumā piedāvāja 19 286 darba devēju pieteiktās vakances, aģentūrai LETA pastāstīja NVA Informācijas un dokumentu pārvaldības nodaļas vadītāja Iveta Kancēna.

No minētā darba piedāvājumu skaita par 13 424 brīvajām darba vietām NVA filiāles informēja paši darba devēji. Savukārt 5 862 vakances darba devēji reģistrēja elektroniski.

NVA dati liecina, ka darba devēji šogad visvairāk ar aģentūras darbinieku starpniecību meklē mazumtirdzniecības veikalu pārdevējus - pieteiktas 673 vakances. Tāpat pieteiktas 611 kūdras ieguves palīgstrādnieku vakances, meklēti 364 pavāri, 302 pārdevēji konsultanti, 260 apkopēji, 208 šuvēji, 191 mežstrādnieks, 164 kravas automobiļu vadītāji un 159 pastnieki.

Ja vienā no 28 NVA filiālēm darba devējs piesaka atklāto vakanci, informācija par to kļūst pieejama darba meklētājiem visā Latvijā, jo nonāk visu NVA filiāļu un darba informācijas kabinetu rīcībā, kā arī tiek publicēta NVA mājaslapā. Ja darba devējs vēlas saņemt NVA palīdzību darbinieku atlasē, bet nevēlas publiskot informāciju par brīvajām darba vietām savā uzņēmumā, NVA piedāvā arī slēgtās vakances pieteikšanas iespējas. Šādos gadījumos NVA filiālēs darbinieki veic darbinieku atlasi no bezdarbnieku un darba meklētāju vidus pēc darba devēju pieprasījuma divējādi.

Šogad sešos mēnešos NVA filiālēs kopumā tika noorganizētas jau 2 184 darbinieku atlases pēc darba devēju pieprasījuma, pastāstīja Kancēna.

Vakances darba devēji var pieteikt gan klātienē, izmantojot e-pastu, sazinoties ar NVA filiāli pa tālruni, kā arī darba devējs brīvo darba vietu var reģistrēt patstāvīgi NVA CV/Vakanču portālā. Detalizētāka informācija par brīvo darba vietu pieteikšanu atrodama NVA mājaslapas sadaļā «Darba devējiem».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu