Piedzīvota viena no siltākajām naktīm Latvijas vēsturē

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pēc karstākās dienas pēdējo divu gadu laikā nakts uz svētdienu bija viena no siltākajām naktīm Latvijas vēsturē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vēl trijos naktī gaisa temperatūra saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem valsts lielākajā daļā bija +21..+25 grādi, vien Madonā +19 grādu, bet Rīgas centrā pat +26 grādi. Sešos rītā gaisa temperatūra bija no +17,2 grādiem Madonā un +18,9 grādiem Dobelē līdz +23,6 grādiem Saulkrastu apkaimē un +23,8 grādiem Rīgas centrā.

Svētdienas rītā ir lielākoties saulains laiks, bet ir arī mākoņi, kas vietām - it īpaši Vidzemes rietumu daļā - nes īslaicīgu lietu, kas no dienvidiem virzās uz ziemeļiem. Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Pagājušajā naktī īslaicīgs lietus un pērkons bija daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā, savukārt sestdien tikai Kurzemi šķērsoja vairāki negaisa mākoņi, kas vietām atnesa stipras lietusgāzes un vēja brāzmas, kā arī krusu. Rucavā tika reģistrētas brāzmas līdz 15, Ventspils ostā - līdz 17 metriem sekundē.

Rīgā svētdienas rītā mainīgs mākoņu daudzums, pūš dienvidu, dienvidaustrumu vējš ar brāzmām līdz septiņiem metriem sekundē. Minimālā gaisa temperatūra naktī galvaspilsētā bija +23..+24 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien teju visā Latvijā bija +31..+33 grādi, LVĢMC novērojumu tīklā +30 grādu atzīme netika sasniegta tikai Alūksnē un Rūjienā, kā arī Kolkā, kur bija vēsākā diena ar maksimālo gaisa temperatūru +24,4 grādi. Saskaņā ar uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» datiem vietām Zemgalē, kā arī Jūrmalā un Rīgā gaisa temperatūra pakāpās mazliet virs +33 grādiem.

Sestdiena kļuva par karstāko dienu kopš 2010.gada vasaras. Augstākā gaisa temperatūra, kas 2011.gadā fiksēta LVĢMC novērojumu stacijās, bija +32,3 grādi, 2010.gadā - +34,8 grādi, 2009.gadā - +30,7 grādi, 2008.gadā - +31,6 grādi, 2007.gadā - +32,3 grādi, 2006.gadā - +35,3 grādi. Savukārt visaugstākā gaisa temperatūra, kas jebkad dokumentēta Latvijā, ir +36,4 grādi; tā reģistrēta 1943.gada 4.augustā Daugavpilī.

Sestdien Baltkrievijas dienvidrietumu pilsētā Brestā gaiss sakarsa līdz +35 grādiem, Lietuvas piejūras pilsētā Klaipēdā tika reģistrēti +34 grādi, bet augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +38..+40 grādu vietām Itālijā un Balkānu valstīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu