U-18 basketbolistes otrajā EČ B divīzijas mačā sagrauj Maķedoniju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Avotnieks

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase sestdien Maķedonijā notiekošā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra otrajā mačā ar 79:49 (18:8, 17:12, 13:16, 31:13) sagrāva turnīra saimnieces.

Latvijas izlases labā 15 punktus guva Kitija Laksa, Krista Brīdiņa izcēlās ar 14 punktiem, bet pie 13 punktiem tika Rūta Veidere.

Līdzīga cīņa ritēja tikai mača pirmajās piecās minūtēs, bet pēc tam Latvija pakāpeniski pārņēma iniciatīvu un jau pēc pirmā puslaika atradās vadībā ar 15 punktu pārsvaru - 35:20. Pēc lielā pārtraukuma latvietes pārsvaru tikai palielināja un svinēja pārliecinošu uzvaru.

Pirmās kārtas mačā ceturtdien Latvijas izlase ar rezultātu 67:68 zaudēja Baltkrievijas vienaudzēm, bet pirmdien Latvijas komandu gaida spēkošanās ar Angliju.

Vēl vienā C apakšgrupas otrās kārtas spēlē sestdien Baltkrievijas izlase ar 71:67 pārspēja Angliju.

C apakšgrupas kopvērtējumā pēc divām kārtām Baltkrievijai ir divas uzvaras, Latvijas un Anglijas kontā pa vienam panākumam, bet Maķedonijas izlase pagaidām cīnās bez uzvarām.

Pēc viena apļa turnīra apakšgrupu divas spēcīgākās komandas iekļūs otrajā posmā. Tajā C apakšgrupas divas komandas sacentīsies ar D apakšgrupas (Vācija, Skotija, Lietuva, Melnkalne) labākajām komandām, līdzi ņemot pirmā posma savstarpējās spēles rezultātus. Bet turpinājumā šīs apakšgrupas divas labākās vienības uzreiz iekļūs pusfinālā.

Noslēgumā B divīzijas trīs spēcīgākās komandas iegūs tiesības nākamajā sezonā spēlēt spēcīgāko sabiedrībā jeb A divīzijā.

Pirms Eiropas čempionāta Aināra Čukstes trenētās basketbolistes aizvadīja piecas pārbaudes spēles, izcīnot piecas uzvaras. Baltijas kausa ietvaros Latvija ar vismaz desmit punktu pārsvaru pārspēja Ukrainas, Lietuvas un Igaunijas vienaudzes, bet pēc tam divreiz tika uzvarēta arī Zviedrija.

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā:

Krista Brīdiņa, Ance Aizsila, Rūta Veidere, Paula Tomsone, Asnāte Fomina, Paula Langina, Sigita Džarcāne, Renāte Reine, Elīna Bērziņa, Agija Kruga, Ilze Jākobsone un Kitija Laksa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu