«Framest» trešās dienas priekšnesums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Konkursa trešajā dienā bija jāizpilda speciāli konkursam radīta dziesma.  

Šovakar ar apbalvošanas pasākumu Dzintaru koncertzālē noslēgsies starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis 2012».

Šovakar uz skatuves trīs labākie tiks apbalvoti ar «Kristāla viļņa» balvu, kā arī tiks noskaidroti skatītāju simpātiju un atbalstītāju balvu ieguvēji.

Konkursa kopējais naudas balvu fons ir 100 000 eiro (70 280 latu). Pirmās vietas ieguvējs iegūs 50 000 eiro (35 140 latu) lielu naudas balvu, otrās vietas ieguvējam tiks 30 000 eiro (21 084 lati) naudas balva, bet trešās vietas ieguvējs saņems 20 000 eiro (14 056 latus) lielu naudas balvu.

Vakara gaitā ar muzikāliem priekšnesumiem uzstāsies arī dažādi izpildītāji, kuru vidū būs gan komponists Raimonds Pauls un Igors Krutojs, gan arī Stass Mihailovs, Kristīna Orbakaite, Valērija, Irina Allegrova, grupa «Diskoteka avarija», Aleksandrs Buinovs, Anželika Varum un daudzi citi, bet īpašie viesi šovakar būs Nellija Furtado un Sumi Džo.

Savukārt pa dienu, sporta centrā «Concept» starp «Jaunā viļņa» zvaigznēm un profesionāļiem notiks tenisa spēle, bet plkst.14 tirdzniecības centra «Origo» laukumā uzstāsies pagājušā gada «Jaunais vilnis» konkursa dalībnieks Pāvels Artjomovs no Krievijas.

Jau ziņots, ka šogad konkursā kopumā piedalījās 16 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahstānas, Ķīnas, Kirgizstānas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas un Latvijas. Latviju konkursā pārstāvēja vokālā grupa «Framest».

Pirmais konkurss «Jaunais vilnis» notika 2002.gadā, un kopš tā laika divas reizes pēc kārtas uzvarējuši Latvijas pārstāvji - vokālā grupa «Cosmos» konkursā uzvaru guva 2004.gadā un Intars Busulis konkursā uzvarēja 2005.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu