Fotoradarus prasīts uzstādīt arī vietās, kur gada laikā nav noticis neviens negadījums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aptuveni 40 vietās, kur ar Valsts policiju ir tikusi saskaņota uzņēmuma «Vitronic» fotoradaru uzstādīšana, pērn nav noticis neviens ceļu satiksmes negadījums, savukārt vēl aptuveni 30 fotoradaru vietās gada laikā noticis tikai pa vienam negadījumam, raksta portāls «pietiek.com».

Savukārt vietas, kur iecerēti fotoradari un kur pēdējos gados noticis salīdzinoši lielāks skaits avāriju, ir Ķekavā uz Bauskas šosejas, Olainē uz Jelgavas šosejas, pie Baltezera kapiem un Liepupes pagastā uz Tallinas šosejas, Garkalnē uz Vidzemes šosejas, Ikšķilē un Ciemupē uz Daugavpils šosejas un Babītē uz Ventspils šosejas.

No vietām, kur fotoradari plānoti Rīgā, lielākais negadījumu skaits pēdējos gados fiksēts Eksporta ielā, Maskavas ielā pie pilsētas robežas, Mūkusalas ielā, uz Vanšu un Salu tiltiem, kā arī Ulmaņa gatves sākumā.

Kā ziņots, Valsts policijas vadība ir izteikusies par plānu lauzt sadarbības līgumu ar privāto partneri «Vitronic Baltica un partneri», kas savlaicīgi nav spējis izpildīt līguma saistības uz Latvijas ceļiem uzstādīt 160 stacionāros fotoradarus.

Savukārt iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) uzskata, ka vēl ir pāragri runāt, ka līgums ar «Vitronici» tiks lauzts, jo uzņēmumam ir dots laiks, lai sniegtu savus paskaidrojumus un priekšlikumus situācijas risināšanai. Kozlovskis atzina, ka nav šaubu, ka tuvāko nedēļu laikā uzņēmums līguma saistības nevar izpildīt, bet esot jāsaprot, vai tas vispār ir spējīgs tās jebkad izpildīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu