Daugavpilī samazinājies latviešu skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Diāna Lozko/LETA

 Daugavpilī gada laikā par 0,2% ir samazinājies latviešu skaits, liecina statistikas dati, kas pieejami Daugavpils pilsētas publiskajā pārskatā par 2011.gadu.

Pārskatā teikts, ka līdz ar kopējo iedzīvotāju skaita samazināšanos ir mainījies arī atsevišķu tautību iedzīvotāju skaits, kā arī to proporcionālais īpatsvars. Saskaņā ar statistikas datiem gada laikā par 0,2% samazinājies arī krievu, baltkrievu un poļu skaits.

Šā gada sākumā Daugavpilī 52% no visiem iedzīvotājiem bija krievi, 18% - latvieši, bet 14% - poļi. Ceturtajā vietā pēc iedzīvotāju īpatsvara bija baltkrievi - 7%, kuriem sekoja ukraiņi - 2%.

Kopumā Daugavpilī pagājušajā gadā reģistrēti 93 588 iedzīvotāji. 2011.gadā Daugavpilī piedzima 727 bērni, bet nomira 1 413 cilvēki, tādējādi dabiskā pieauguma izmaiņu rezultātā Daugavpils iedzīvotāju skaits samazinājās par 686 cilvēkiem.

Mirstības pārsvars par dzimstību un iedzīvotāju migrācijas negatīvais saldo Daugavpilī rada izmaiņas arī iedzīvotāju sadalījumā pēc vecuma. Kopš 2006.gada iedzīvotāju skaits līdz darbspējas vecumam samazinājās par 759 cilvēkiem, bet darbspējas vecumā samazinājās par 6 067 cilvēkiem - no 66,6% līdz 66,2%. Savukārt iedzīvotāju skaits virs darbspējas vecuma samazinājās par 1 599 cilvēkiem. Līdz ar to demogrāfiskā slodze uz 1 000 darbspējas vecuma iedzīvotājiem bija 512, kam ik gadu ir tendence palielināties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu