Vētra izraisa haosu viduslaiku festivālā Austrijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Spēcīga vētra sestdienas vakarā skārusi Austrijas ziemeļus, izraisot haosu viduslaiku festivālā un prasot viena cilvēka dzīvību un vairākus savainojot, svētdien paziņoja ārkārtas dienesti.

Vēja brāzmas nolauzušas zarus vairākus simtus gadus vecām kļavām, kas uzgāzušies festivāla teltīm Pehlarnas pilī, izraisot paniku cilvēkos, no kuriem 13 guvuši ievainojumus.

Lai atbrīvotu sakritušajās teltīs iesprostotos cilvēkus, slapjo, slideno un smago zaru novākšanā iesaistījās trīs vietējās ugunsdzēsības brigādes un 55 ārkārtas dienestu darbinieki ir motorzāģiem. Operācijā arī iesaistījās pieci ārsti, desmit ātrās palīdzības automašīnas un helikopters.

Pavisam Lejasaustrijā vairāk nekā 3000 ārkārtas dienestu darbiniekiem nācās atbildēt uz aptuveni 400 izsaukumiem, aizvācot vēja nolauztus kokus un zarus no jumtiem, automašīnām un ceļiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu