Olimpisko spēļu otrajā dienā divas dopinga lietošanā pieķertas sportistes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Uzbekistānas vingrotāja Luīze Gaļiuļina un Sentkitsas un Nevisas sprintere Tameka Viljamsa šodien Londonas olimpisko spēļu laikā dopinga lietošanā pieķerto sportistu skaitu palielinājušas līdz trim atlētiem.

Pozitīvas izrādījušās trešdien Londonā ņemtās dopinga analīzes, kurās Gaļiuļinas organismā konstatētas aizliegtas diurētiskas vielas pēdas. Sportiste saņēmusi pagaidu diskvalifikāciju, bet galīgo lēmumu Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) paziņos pēc analīžu B proves izpētes.

Diurētiskajām vielām nepiemīt īpašības, kas uzlabotu sportistu veikumu, taču ar to palīdzību vieglāk var tikt zaudēts svars. Tāpat šādas vielas par palīdzēt slēpt citu aizliegto vielu pēdas organismā.

Tikmēr par Viljamsas organismā atrastu aizliegtu vielu vietējā vieglatlētikas federācija bija informēta jau iepriekš, kā rezultātā no olimpiskās komandas viņa tika atskaitīta jau sestdien.

Kā ziņots, sestdien no dalības olimpiādē par dopinga lietošanu tika izslēgts Albānijas svarcēlājs Hisens Pulaku.

Londonas olimpiskās spēles ilgs līdz 12. augustam. Četrgades prestižākajā sporta pasākumā aptuveni 10 500 sportisti sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu