Kurzemē krituši vairākus centimetrus lieli krusas graudi; no Lietuvas tuvojas vētra

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Daiga Kļanska/LETA

Svētdienas vakarā Kurzemi virzienā no dienvidiem uz ziemeļiem turpina šķērsot negaisa mākoņi, kas vietām nes ļoti intensīvas lietusgāzes, lielgraudu krusu un brāzmainu vēju, liecina meteoroloģiskā informācija un aculiecinieku ziņojumi.

[Ziņa papildināta.]

Kuldīgā prāvākie krusas graudi, kas krita pēc plkst.16, bijuši lielāki par divu latu monētu. Vairāki spēcīgi negaisi plosījušies arī Kurzemes ziemeļos, it īpaši Dundagas novadā, un citviet. Kurzemē rodas arvien jauni negaisi, atsevišķi negaisa mākoņi novēroti arī citos Latvijas reģionos.

Liepājas novērojumu stacijā pēc plkst.17 reģistrētas vēja brāzmas līdz 18 metriem sekundē. Plkst.18.21 avārijas atslēgumi elektrolīnijās bija reģistrēti 64 vietās Kurzemē, liecina dati akciju sabiedrības «Sadales tīkls» elektroapgādes atslēgumu kartē.

No Polijas un Lietuvas tuvojas lielāki negaisa mākoņi, kas sev līdzi nes vētru. Lietuvas piejūras pilsētā Klaipēdā vēja ātrums brāzmās īsi pēc sešiem vakarā pārsniedza 25 metrus sekundē. Iespējams, ka šī vētra sasniegs Kurzemi un Zemgali. Visticamāk, veidosies arī citas vētras, un vēja ātrums brāzmās vietām var būt lielāks par 25 metriem sekundē.

Jau ziņots, ka tieši Kurzemē pastāv lielākais stihiju - vētras, virpuļviesuļu, stipra lietus un lielas krusas - risks, tomēr atsevišķi negaisa mākoņi gaidāmi arī citviet Latvijā. Stihiju risks saglabāsies līdz nakts sākumam; pirmdienas pēcpusdienā spēcīgi pērkona negaisi iespējami Latvijas austrumu daļā.

Daudzviet Latvijā, gaisa temperatūrai pakāpjoties līdz +32..+34 grādiem, svētdiena kļuva par karstāko dienu vairāku gadu laikā. Pirmdiena būs pat par desmit grādiem vēsāka, vien valsts austrumos vēl iespējami +30 grādi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu