Arī šodien daudzviet Latvijā pārspēti gaisa temperatūras rekordi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Arī šodien līdz plkst.15 piecās sinoptiķu novērojumu stacijā ir pārsniegti 29.jūlija maksimālās gaisa temperatūras rekordi.

Kā aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā, šobrīd Bauskā, Dobelē un Daugavgrīvā gaisa temperatūra ir sasniegusi +33 grādus pēc Celsija skalas.

Kā ziņots, vakar 13 vietās Latvijā tika pārsniegti 28.jūlija maksimālās gaisa temperatūras rekordi. Vakar virs Latvijas atradās ciklona siltais sektors, un, pūšot lēniem dienvidu vējiem, dienas gaitā daudzviet gaiss sakarsa līdz +33 grādiem. Augstākā gaisa temperatūra - plus 33,1 grāds - tika novērota Rīgā, Daugavgrīvas novērojumu stacijā.

Vissenākais 28.jūlija gaisa temperatūras rekords vakar kritis Ventspilī, kur gaiss iekarsa līdz +32,4 grādiem, pārsniedzot 1941.gada rekordu - plus 29,4 grādus. 1964.gada rekords - plus 30 grādi - pārspēts Mērsragā, kur gaiss vakar iekarsa līdz 31,2 grādiem. Tāds pat rekords - plus 30 grādi -, kas sasniegts 1971.gadā, kritis arī Liepājā, kur vakar valdīja +32,5 grādu karstums.

Gaisa temperatūras rekordi vakar pārsniegti arī Pāvilostā, Bauskā, Skultē, Priekuļos, Gulbenē, Zosēnos, Skrīveros, Zīlānos, Rēzeknē un Daugavpilī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu