Pasaules neparastāko restorānu sarakstā iekļuvusi Latvijas kafejnīca

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pasaules neparastāko un dīvaināko restorānu sarakstā iekļuvusi Latvijas kafejnīca «Ķiploku krogs», kas atrodas Vecrīgā, Jēkaba ielā.

Kā informē bāru, restorānu un kafejnīcu meklētājs «www.barradar.lv», pasaulē neparastākie un dīvainākie restorāni apkopoti interneta mājaslapā «http://restoran.us/trivia/unusual.htm».

Restorānu kartē kopumā Baltijas valstīs atzīmēti seši restorāni, no kuriem četri ir Igaunijā, viens Latvijā un viens Lietuvā.

Latvijā esošais «Ķiploku krogs» ir ievērības cienīgs ar to, ka pieejamie ēdieni ir ar ķiploku piedevu, ieskaitot gan alu, gan saldējumu.

Biznesa portālam «Nozare.lv» «Ķiploku kroga» pārstāvji sacīja, ka ir gandarīti par iekļūšanu šādā sarakstā, jo «Ķiploku kroga» mērķis ir pārsteigt cilvēkus ar tādiem produktiem kā netradicionālais ķiploku saldējums vai, piemēram, ķiploku alus.

«Vai tad tas nav pietiekami neparasti un dīvaini, lai pārsteigtu mūsu kafejnīcas apmeklētājus,» retoriski jautāja «Ķiploku kroga» pārstāvji.

Savukārt Lietuvā esošais restorāns «Šeduvos Malūnas» ierīkots 1905.gadā celtajās vējdzirnavās, kas atjaunotas, saglabājot autentisko fasādi un pēc iespējas arī iekštelpas.

Arī Igaunijā uzmanību izpelnījušies divi restorāni, kas iekārtoti vecās dzirnavās. Viens no tiem ir «Veski», kas atrodas Sāremas salā, otrs - «Adavere Tuulik». Seko Tallinas viduslaiku stilā iekārtotais «Olde Hansa», kur tiek spēlēta arī viduslaiku mūzika un pasniegti autentiski ēdieni. Vēl viens igauņu restorāns «Kolkja kala» ir ievērības cienīgs ar savu vecticībnieku kultūru, tradicionāliem zivju un sīpolu ēdieniem. Tas atrodas Čudu ezera tuvumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu