Robežsargi aizturējuši pamatīgi iereibušu ūdensmotocikla vadītāju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts robežsardze, patrulējot Rīgas pilsētas ūdeņos, piektdien aizturējuši ūdensmotocikla vadītāju, kurš vizinājies 3,04 promiļu reibumā, aģentūrai LETA pastāstīja robežsardzes sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore Jevgēnija Pozņaka.

Robežsargi piektdien kopumā pārbaudījuši septiņus un identificējuši 43 ūdens transportlīdzekļus, taču viena ūdens motocikla vadītāja izturēšanās piektdienas pēcpusdienā Rīgas ostas akvatorijā radījusi aizdomas, ka braucējs varētu būt iereibis.

Pārbaudot transportlīdzekļa vadītāju, konstatēts, ka alkohola koncentrācija viņa asinīs pārsniedz 3 promiles, tāpēc ūdens motocikla vadīšana nodota citai personai, savukārt iereibušajam noteikta ierašanās robežsardzē turpmākai apstākļu noskaidrošanai.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu par kutera, ūdensmotocikla, motorlaivas vai jahtas vadīšanu vai vadīšanas apmācību, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs ir no 0,5 līdz 1,5 promilēm, atpūtas kuģa vadītājam uzliek naudas sodu no 100 līdz 200 latiem un atņem atpūtas kuģa vadīšanas tiesības uz laiku no sešiem mēnešiem līdz vienam gadam.

Ja alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles, vadītājam uzliek naudas sodu no 200 līdz 300 latiem un atpūtas kuģa vadīšanas tiesības atņem uz diviem gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu