Vētra Kurzemē nes plašus postījumus

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Svētdienas vakarā Latviju no dienvidrietumiem šķērso pērkona negaisu sistēma, kas nes vētru un rada plašus postījumus. Pēc astoņiem vakarā vētras fronte sasniegusi Kurzemes ziemeļu daļu un Zemgales rietumus. Tūkstošiem mājsaimniecību pārtrūkusi elektroapgāde.

Liepājā un Saldū reģistrētas vēja brāzmas līdz 18 metriem sekundē, Rucavā - līdz 24 metriem sekundē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Pēc astoņiem vakarā arī Dobeles apkaimē fiksētas brāzmas līdz 22 metriem sekundē. Visticamāk, vietām ir bijušas arī stiprākas brāzmas.

Vētra radījusi plašus postījumus - plkst.20.21 avārijas atslēgumi elektrolīnijās bija reģistrēti teju tūkstoš vietās Kurzemē un Zemgales dienvidrietumos, liecina dati akciju sabiedrības «Sadales tīkls» elektroapgādes atslēgumu kartē. Vētrai virzoties tālāk, postījumi iespējami arī citviet Kurzemē un Zemgales rietumu daļā. Arī Rīgu var sasniegt pērkona negaiss ar stipru vēju.

No daudzām vietām Kurzemē, tostarp Kuldīgas, Dundagas un Rojas novada, svētdien saņemtas ziņas par lielu krusu, kuras graudu diametrs sasniedza pat četrus centimetrus. Iespējams, bijuši arī virpuļviesuļi jeb tornado. Daudzviet turpinās intensīvas lietusgāzes.

Jau ziņots, ka no Polijas un Lietuvas svētdienas pievakarē sāka tuvoties lieli negaisa mākoņi, kas sev līdzi nesa vētru. Lietuvas piejūras pilsētā Klaipēdā vēja ātrums brāzmās īsi pēc sešiem vakarā pārsniedza 25 metrus sekundē.

Daudzviet Latvijā, gaisa temperatūrai pakāpjoties līdz +32..+34 grādiem, svētdiena kļuva par karstāko dienu vairāku gadu laikā. Pirmdiena būs pat par desmit grādiem vēsāka, vien valsts austrumos vēl iespējami +30 grādi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu