«Kristāla vilnis» dosies uz Krieviju; «Framest» paliek ceturtie

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautiskajā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursā «Jaunais vilnis 2012» uzvarējusi Krievijas pārstāve «Niloo», kura saņēma konkursa galveno balvu «Kristāla viļņa» statueti. 

«Niloo» konkursa pēdējā kārtā, kuras rezultāti netika atklāti publiski, spēja pakāpties no piektās vietas uz pirmo, apsteidzot līdzšinējos līderus Kostanco del Pinto no Itālijas un Mariju Jaremčuku no Ukrainas, kuri palika otrajā un trešajā vietā.

Konkursa kopējais naudas balvu fonds ir 100 000 eiro (70 280 latu). Pirmās vietas ieguvējs ieguva 50 000 eiro (35 140 latu) naudas balvu, otrās vietas ieguvējam tika 30 000 eiro (21 084 lati) naudas balva, bet trešās vietas ieguvējs saņēma 20 000 eiro (14 056 latus) naudas balvu.

Latvijas pārstāvji «Framest» konkursa pēdējā kārtā izkrita no godalgotā pirmā trijnieka un palika ceturtie.

Niloo trešās dienas priekšnesums:

Šogad konkursā kopumā piedalījās 16 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahstānas, Ķīnas, Kirgizstānas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas un Latvijas.

Pirmais konkurss «Jaunais vilnis» notika 2002.gadā, un kopš tā laika divas reizes pēc kārtas uzvarējuši Latvijas pārstāvji - vokālā grupa «Cosmos» konkursā uzvaru guva 2004.gadā un Intars Busulis konkursā uzvarēja 2005.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu