Smagi piekauj puisi; notikušā videomateriāli mīklaini pazūd

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Tukumā kāds smagi piekauts puisis atdūries pret policijas vienaldzību un neizprotamu faktu - kārtības sargi paziņojuši, ka videonovērošanas kameras incidenta vietā tieši incidenta dienās neesot darbojušās, tāpēc neesot iespējams pārliecināties par puiša stāstītā patiesumu, vēsta «Neatkarīgā».

Incidents noticis 14.jūlijā pulksten 3 no rīta, kad Jānis (vārds mainīts - red.) ar draugiem devās mājās pēc kafejnīcas apmeklējuma. Laukumā Tukuma centrā Jānis noliecās, lai sasietu atrisušās kurpju auklas, draugi devās tālāk.Pēkšņi viņam uzbruka kāds vīrietis, kurā, pēc Jāņa teiktā, viņš esot atpazinis kāda policista brāli.

Pēc piekaušanas Jānim tika konstatēti smagi savainojumi - vairākās vietās lauzts žoklis, deguna kauls, zilumi un smadzeņu satricinājums.Nesaprotami šķitis tas, ka pēc incidenta piebraukusi pašvaldības policijas mašīna, bet neviens pat nepiedāvājis palīdzību – puisis pats saviem spēkiem nokļuvis mājās, kas ir četrus kilometrus no pilsētas centra. Jānis nogādāts slimnīcā, kur viņam tika veikta žokļa operācija un sašūtas brūces.

Jāņa ģimene vēlējās noskaidrot patiesību, taču Valsts policijas Zemgales reģionālajā pārvaldes Tukuma iecirknī noskaidrojās, kas videokameras, kuru serveris ir Tukuma pašvaldības policijā, nedarbojušās no 13. jūlija pulksten 9 vakarā līdz 16. jūlija rītam. Roze uzskata, ka videoierakstus kāds izdzēsis.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes (VP ZRP) pārstāve Ieva Sietniece uz «Neatkarīgās» jautājumiem par notikušo atbildējusi ļoti īsi, nekomentēdama videoieraksta neesamību un šo gadījumu: «Informēju, ka VP ZRP Tukuma iecirknī sākts kriminālprocess, kurā notiek pirmstiesas izmeklēšana, tiek veiktas procesuālās darbības liecinieku un citu personu nopratināšanā. Pretenziju gadījumā personai ar rakstisku iesniegumu jāvēršas policijā.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu