Valdība joprojām traucē uzņēmējiem strādāt

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība joprojām traucē uzņēmējiem strādāt, intervijā laikrakstam «Diena» norāda informācijas tehnoloģiju uzņēmuma AS «SAF tehnika» valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs.

Lūgts komentēt, kas tiktu darīts, ja būtu premjers, Bergs norāda, ka konsekventi ietu pa birokrātijas mazināšanas ceļu.

«Bet ir jāsaprot, ka bizness ir katram jāizdomā un jātaisa pašam, pārāk skatīties uz valdību ir nepareizi. Tas, ko valdība vislabāk var darīt uzņēmējiem, - ir netraucēt viņiem strādāt. Gribētu apgalvot, ka pašlaik vēl ļoti traucē. Vistrakākā lieta ir muļļāšanās ar to pašu celtniecību - nu pamēģini kaut ko uzcelt. Bet Būvniecības likums kā karājas, tā karājas kaut kur gaisā. Visas tās kontroles un saskaņošanas, un ne jau celtniecībā vien,» akcentē uzņēmējs.

Bergs domā, ka tā ir nevis neuzticēšanās uzņēmējiem, bet valsts un pašvaldību amatpersonas meklē sev nodarbošanos - iespēju spiest dažādu krāsu zīmogus uz dažādām atļaujām. Tā Latvijas valsts pārvaldē joprojām ir lielākā problēma.

«No šī viedokļa man gribētos teikt - krīze bija par īsu un par maz. Ļoti daudzās vietās valsts pārvaldes sistēma tika cauri ar vieglām izbailēm,» uzsver Bergs.

Viņš stāsta, ka krīzei bija arī labums - politiķi sāka runāt ar ļoti plašu uzņēmēju spektru, kamēr pirms tam tika runāts tikai ar «sevišķi pietuvinātiem».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu