Lingvistiskais eksperiments: intensīvā angļu valoda

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tie, kas aktīvi seko jaunumiem svešvalodu apgūšanas jomā, zina, ka pirms kāda laika tika realizēts vērienīgs lingvistiskais eksperiments ar mērķi pārbaudīt cik efektīvi ir mācīties svešvalodu patstāvīgi ar datoru. Eksperiments tika veikts bez maksas un tika izmantota svešvalodu apgūšanas programma QUICK TEACHER. 

QUICK TEACHER

«Šis eksperiments ļāva mums skaidri nojaust, ka programma veiksmīgi strādā un tiek sasniegti labi rezultāti! Par to liecina gan paši apmācāmie, gan viņu noslēguma testi! Mēs katrs esam individuāls un tāpēc katram ir savs temps, ar kādu mēs uztveram doto materiālu. Programmas priekšrocība ir tajā, ka tā pati pielāgojas jūsu tempam un spējām mācīties, iegaumēt, pārbaudīt sevi. Te vairs nav vietas kautrīgumam un nepārliecinātībai, jo tieši pats apmācāmais kontrolē savus panākumus un veikumus. Paātrinātās iegaumēšanas metode ir unikāla un darbojas kā «sniega bumbas» efekts – izmantojot šo režīmu, jaunā leksika apgūstama daudz ātrāk un efektīvāk. Jāuzsver, ka tieši nodarbības ar programmu palīdzēja mūsu apmācāmajiem apzināt savas iespējas, saprast savas stiprās un vājās prasmes,» - stāsta kompānijas direktors Aleksandrs Obulevičs.

Mēs uzdevām pāris jautājumu mūsu apmācāmajiem, kuri strādāja ar programmu QUICK TEACHER:

Kas Jūs pamudināja mācīties ar paātrinātās svešvalodas apgūšanas programmu QUICK TEACHER?

- Mani ieinteresēja «netradicionālais apmācību veids», jo mēs vairāk esam pieraduši pie tradicionālām apmācībām – ar pasniedzēju klasē un mājas darbiem. Šeit pavisam cita pieeja – es mācos 3 reizes nedēļā un kamēr esmu klasē, es mācos maksimāli un individuāli, proti, man nav jāgaida, kad beidzot pienāks mana kārta atbildēt vai veidot dialogu ar pasniedzēju.

Vai Jūs jau sajutāt kādas izmaiņas pirmajās nodarbībās, vai arī rezultāti pagaidām vēl nav acīmredzami?

- Rezultāti ir acīmredzami – angļu valodu es mācos no pašiem pamatiem, jo skolā biju apguvis vācu valodu un tāpēc angļu valodā zināju tikai pāris desmit vārdu, kuri cieši iesakņojušies krievu sarunvalodas leksikā, tā saucamie internacionālismi. Sākumā man bija maz ticamības ātrai leksikas apgūšanai, bet tākā es tomēr atnācu mācīties, tad sāku strādāt ar programmu. Man bija interesanti paskatīties cik ātri es apgūšu programmu, jo pirmajās nedēļās es biju viens no tiem, kas lēni apguva jauno leksiku. Brīžiem man likās, ka iegaumēt tik daudz jaunu vārdu pēc šādas metodes ir neiespējami, un tomēr ar nelielu skepsi par saviem panākumiem es turpināju apmeklēt nodarbības. Un trešajā apmācību nedēļā, izdzirdot pa radio angļu dziesmu un fiksējot visus vārdus, es sapratu, ka ir efekts. Un tālāk mācīties man kļuva vieglāk. Tagad es mācos mājās. Man ir viegli, es zinu programmu, es zinu kā ar to strādāt un gribu pierādīt pats sev, ka iemācīties angļu valodu man ir pa spēkam.

Lūk, ko stāsta «pirmā eksperimenta» absolvente:

Sen man nebija tik interesanti mācīties! Paldies programmas izstrādātājiem, ka dāvāja šādu pārliecību patstāvīgi, soli pa solim uzlabot savas zināšanas. Tagad esmu pārliecināta, ka sapratīšu un runāšu angliski. Paldies arī kolektīvam, kurš realizē šo unikālo metodi. Pateicoties viņiem, mans apmācībām veltītais laiks ir maksimāli produktīvs. Paldies visiem par profesionalitāti un atbildību pret savu darbu.

Mūs, programmas izstrādātājus, priecē mūsu studentu ikdienas rezultāti un veikumi, viņu ieinteresētība un pašu sasniegumu motivācija. Mēs patiesi uzskatām, ka ikviens spēj iemācīties valodu, vien nepieciešama pareizā pieeja un pozitīvs noskaņojums. Mūsu studentu progresi ļauj mums lepoties ar mūsu izstrādājumiem un sasniegumiem apmācību sfērā. Mēs ticam, ka valodu zināšanas satuvina cilvēkus un bagātina katra pūru. Tā ir mūsu misija un mērķis – kļūt par instrumentu, ar kura palīdzību miljoniem cilvēku visā pasaulē varētu apgūt vismaz vienu svešvalodu.

QUICK TEACHER

www.QT.lv

* Apmaksāts reklāmas raksts

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu