Negaisa laikā Talsos un Sabilē vairākām ēkām norauts jumts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Vakar negaisa laikā Talsos un Sabilē vairākām ēkām pilnībā vai daļēji norauts jumts, aģentūru LETA informēja Talsu novada domes izpilddirektors Normunds Tropiņš.

Talsos pilnībā bez jumta palikusi kāda privātmāja, bet daļēji norauts piecstāvu daudzdzīvokļu ēkas jumts. Pašlaik notiek darbi, lai daudzdzīvokļu ēku pārsegtu ar plēvi. Talsos daļēji cietis arī kādas iestādes ēkas jumts.

Sabilē jumts norauts trīsstāvu dzīvokļu ēkai, - arī tur tiek risināts jautājums par ēkas pārsegšanu ar plēvi. Sabilē daļēji cietis kādas privātmājas jumts. Vējš Talsu apkaimē lauzis arī koku zarus.

Pašlaik pašvaldība turpina apkopot informāciju par negaisa laikā vēja nodarītajiem postījumiem. Vaicāts, vai pašvaldība iedzīvotājiem kompensēs radušos zaudējumus, Tropiņš uzsvēra, ka vispirms esot jānoskaidro, vai cietušās ēkas ir apdrošinātas, un tālāk jau pašvaldība izvērtēs, kādas ir tās iespējas sniegt atbalstu cietušo ēku īpašniekiem.

Kā ziņots, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) vakar saņēmis 24 izsaukumus negaisa laikā nolauztu koku dēļ, aģentūru LETA informēja VUGD.

Pārsvarā izsaukumi bijuši Ventspils, Talsu un Rīgas apkārtnē.

Negaisa laikā vietām vēja brāzmas bijušas lielākas par 20 metriem sekundē. Novērota arī krusa.

Pēc vakar notikušā spēcīgā negaisa Latvijā bez elektrības palika aptuveni 10 000 mājsaimniecību, aģentūru LETA informēja AS «Latvenergo» preses sekretāre Ivita Bidere.

Negaisam beidzot virzīties pāri Latvijas teritorijai, darbu atslēgumu novēršanai Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē sāka AS «Sadales tīkls» operatīvās izbraukuma brigādes.

Patlaban lielākajā daļā mājsaimniecību elektroapgāde atjaunota.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu