Ikauniece olimpiskajās spēlēs vēlas labot Latvijas rekordu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas septiņcīņniece Laura Ikauniece par savu mērķi Londonas olimpiskajās spēlēs izvirzījusi valsts rekorda labošanu.

Pirms mēneša Ikauniece negaidīti izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā, sasniedzot jaunu personisko rekordu 6335 punkti. Toreiz viņa par desmit punktiem apsteidza pašreizējo valsts rekordisti Aigu Grabusti.

«Esmu vien 20 gadus veca, bet šīs būs manas pirmās spēles,» sacensību organizatoriem pastāstījusi septiņcīņniece. «Skatīšos uz pārējiem sportistiem un mācīšos no viņiem, kā arī no atmosfēras.»

«Ja viss ritēs labi, varu labot personiskos rekordus pirmajās sešās disciplīnās,» secināja Ikauniece. «Manas ambīcijas Londonā ir sasniegt Latvijas rekordu. Savukārt pēc četriem gadiem Riodežaneiro vēlos iesaistīties cīņā par medaļām, kā arī jau nākamā gada pasaules čempionātā Maskavā. Savu dzīvi esmu pakārtojusi sportam.»

Grabustei piederošais Latvijas rekords ir 6414 punkti.

Arī Ikaunieces treneris Andis Austrups par galveno mērķi Olimpiādē nosauca Latvijas rekorda labošanu.

«Londonā viņa labos personisko rekordu. Tāpat viņa labos Latvijas rekordu,» pārliecināts ir Austrups.

Septiņcīņas sacensības risināsies 3. un 4. augustā.

Runājot par citiem Latvijas vieglatlētiem, Austrups uzsvēra šķēpmetējus.

«Latvijas nacionālais sporta veids ir šķēpmešana. Ar šo sporta veidu saistās arī mūsu medaļu cerības,» stāstīja treneris. «Mums startēs trīs vīrieši un trīs sievietes. Vadims Vasiļevskis un Madara Palameika ir reālākie pretendenti cīņā par medaļām.»

Jau vēstīts, ka Latvijas Londonas Olimpiādes pieteikumā ir 46 sportisti, bet uz starta stāsies ne vairāk kā 45 no viņiem, jo Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam jūnija beigās tika veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija un viņš nav gatavs startiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu