Alonso: Rezultāts ir labāks, nekā cerēts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis spānis Fernando Alonso («Ferrari») ir pārsteigts, ka izcīnītā piektā vieta Ungārijas «Grand Prix» izcīņā ļāva viņam palielināt pārsvaru čempionāta kopējā ieskaitē.

Kā ziņots, F-1 čempionāta 11. posmā Ungārijā svētdien uzvaru izcīnīja 2008. gada pasaules čempions brits Lūiss Hemiltons no «McLaren-Mercedes» komandas, bet divkārtējais pasaules čempions Alonso finišēja tikai piektajā pozīcijā.

Alonso, kurš Ungārijā nosvinēja savu 31. dzimšanas dienu, apsteidza arī abas «Lotus» formulas - soms Kimi Raikonens un francūzis Romēns Grožāns -, kā arī pēdējo divu gadu pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels («Red Bull»).

«Atkal jau tas ir neticami. Vēl viena ļoti, ļoti laba čempionāta svētdiena,» pēc sacīkstēm pauda Alonso. «Nedomāju, ka kādā no posma dienām esam bijuši ātri, tomēr vienalga esam finišējuši priekšā mūsu galvenajiem konkurentiem.»

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 11 posmiem līderpozīcijā ir Alonso, kurš iekrājis 164 punktus, bet otro vietu ar 124 punktiem ieņem Fetela komandas biedrs Marks Vēbers no Austrālijas, kurš Ungārijā ieņēma astoto vietu.

«Rezultāts ir labāks, nekā cerēts,» izcēla spānis. «Nedomāju, ka kāds šajā trasē finišēšanu priekšā «McLaren-Mercedes» vai «Red Bull» uzskata par normālu parādību, taču mums izdevās apsteigt pa vienam šo komandu braucējam. Priecājos, ka izdarījām pareizu izvēli, dodot priekšroku divu pitstopu stratēģijai.»

«Kopvērtējumā mums ir 40 punktu pārsvars, lai arī formula čempionāta pirmajā daļā nav demonstrējusi labāko sniegumu. Mums ir situācija jāuzlabo, jo ilgākā laika posma ar to nebūs gana,» uzskata Alonso.

Šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā. Šosezon aizvadāmo sacīkšu skaits ir par vienām lielāks nekā pagājušajā sezonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu