Tieslietu ministrs: nedrīkst pieļaut valstij naidīgu partiju reģistrāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Demokrātiskā valstī nav pieļaujams, ka politiskajās partijās, proti - organizācijās, kuru pašsaprotamais mērķis ir iegūt varu valstī, darbojas un, jo īpaši tās vada personas, kuras aktīvi veicina naida izpausmes sabiedrībā, uzskata tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK).

«Šādu pretvalstiski noskaņotu personu dibināts un vadīts politisks spēks apdraud sabiedrības drošību,» savu pārliecību pauž tieslietu ministrs.

2012.gada 16.jūlijā Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra (UR) politisko partiju reģistrā tika reģistrētas izmaiņas, saskaņā ar kurām tika mainīts politiskās partijas «13.janvāra kustība» nosaukums uz Partija «Par Dzimto Valodu!», mainīts tās mērķis un partijas valdes sastāvs.

Tieslietu ministrs Bordāns lūdz UR vadītājam sniegt skaidrojumu par šādu izmaiņu reģistrācijas tiesiskajiem aspektiem, kā arī norādīt uz iespējamiem trūkumiem tiesiskajā regulējumā, kas pieļauj tādu izmaiņu un izpildinstitūcijas locekļu, kuri kurina naidu sabiedrībā un kuru darbības ir klaji vērstas pret Latvijas valsts konstitucionālajām vērtībām, reģistrāciju, informē ministrijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu