«airBaltic» zaudējumi pērn - 83,6 miljoni latu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lidsabiedrības «airBaltic» zaudējumi pērn sastādījuši 83,6 miljonus latu, kuru pamatā bija «airBaltic» tirgus situācijai neatbilstošs biznesa modelis, kā arī virkne tiesvedību ar negatīvu ietekmi uz 2011.gada rezultātu.

Kā portālam «Apollo» paziņoja Satiksmes ministrijas sabiedrisko attiecību speciālists Rolands Rumba, pirmdien «airBaltic» akcionāru sapulcē apstiprināts lidsabiedrības 2011.gada pārskats.

Rumba informē, ka pateicoties ievērojamu restrukturizācijas pasākumu uzsākšanai jau 2011.gada nogalē un akcionāru finansējumam, «airBaltic» pārvarēja lielāko krīzi nacionālās lidsabiedrības pastāvēšanas vēsturē.

2012.gada 1.ceturksnī uzņēmuma vadības komanda sadarbībā ar starptautiskiem biznesa un aviācijas ekspertiem izstrādāja uzņēmuma biznesa plānu turpmākajiem pieciem gadiem. Jaunais biznesa plāns «airBaltic ReShape» iezīmē aviokompānijas nākotnes attīstību, tostarp flotes modernizāciju, izmaksu optimizāciju, darbības efektivitātes paaugstināšanu, ieņēmumu palielināšanu un uzlabojumus lidojumu tīklā - kopumā 27 specifiskas iniciatīvas 14 jomās.

Īstenojot «airBaltic ReShape», aviokompānija plāno konsolidāciju par 330 miljoniem latu piecu gadu laikā - posmā no 2012.-2016.gadam. «airBaltic ReShape» mērķis ir atjaunot aviokompānijas pelnītspēju 2014.gadā. Plānots, ka «airBaltic ReShape» restrukturizācijas process jau šogad sniegs būtisku ieguldījumu lidsabiedrības finanšu rādītāju uzlabošanā, 2012.gadā nodrošinot zaudējumu samazinājumu līdz 38 miljoniem latu.

Rumba skaidro, ka «airBaltic» biznesa plāns turpmākajiem pieciem gadiem paredz arī modernizēt floti, lai nākotnē izmantotu pamatā divu veidu lidmašīnas - «Bombardier CS300» jaunākās paaudzes reaktīvās lidmašīnas, kā arī šobrīd rīcībā esošās «Bombardier Q400 Next Gen» turbopropelleru lidmašīnas reģionālajiem lidojumiem.

Modernizēta flote ļaus «airBaltic» strādāt daudz efektīvāk un ar zemākām izmaksām, kā arī saglabāt uzsvaru uz biļetēm par pieejamām cenām lidojumiem uz Eiropu, Tuvajiem Austrumiem, Krieviju un NVS valstīm, kā arī palielināt lidojumu biežumu uz augsti pieprasītajiem galamērķiem.

Jau iepriekš ziņots, ka «airBaltic» un «Bombardier Aerospace» 10.jūlijā paziņoja, ka ir parakstījuši nodomu protokolu par desmit «CS300» lidmašīnu iegādi un pirkuma tiesību saņemšanu vēl desmit «CS300» lidmašīnām, par kopējo kataloga cenu 20 lidmašīnām 1,57 miljardu ASV dolāru (898 miljoni latu) apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu