Piespriež cietumsodu vīriešiem, kuru noziegumi «met tumšu ēnu pār latviešiem»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Diviem vīriešiem no Latvijas Lielbritānijā piespriests cietumsods par zagšanu – noziegumiem, kurus tiesnesis vērtēja kā tādus, kas «tumšu ēnu» pār latviešu tautu, ziņo portāls «Anglo Baltic News».

Tiek ziņots, ka Oskars Beitāns un Jūlijs Kazačoks savu vainu noliedza.

Taču tiesa pēc divu ar pusi nedēļu ilgas izmeklēšanas apsūdzēja viņus par saistību ar 82 zādzībām Norfolkas, Kembridžšīras un Linkolnšīras ) apkārtnē.

Vīrieši bija noziedzīga grupējuma dalībnieki. Kopumā vairāk nekā trīs ar pusi mēnešu garumā viņi apzaga vecāka gadagājuma cilvēku mājas, zogot vērtīgas lietas – pārsvarā naudu un dārglietas. Tiesnesis šo rīcību raksturoja kā «siseņu uzbrukumu». Kopējā zādzību vērtība bija apmēram 160 000 mārciņu.

25 gadus vecais Beitāns, kurš dzīvo Vīsbīčā, tika notiesāts uz 10 gadiem. 23 gadus vecais Kazačoks no Kingslinas tika ieslodzīts cietumā uz septiņiem gadiem.

Lasot spriedumu, tiesnesis Nikolass Koulmans apgalvoja, ka vīrieši noziegumos spēlēja līdzvērtīgu lomu.

Viņš viņiem teica: «Jūs abi esat no Latvijas. Jūsu rīcība un jūsu draugu atzīšanās savā vainā met tumšu ēnu uz visiem latviešiem, kuri ir labi, godīgi pilsoņi un ierodas šajā valstī, patiesi vēloties uzlabot sevi un savus dzīves apstākļus.»

Trīs citi šī grupējuma locekļi vēl gaida tiesas spriedumu.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu