Uzdodoties par Latvijas firmas pārstāvjiem, Vācijā nozog garneles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Uzdodoties par Latvijā reģistrētas firmas «Alvos Trans» pārstāvjiem un uzrādot viltotas Lietuvas pases, jūlija vidū divi nezināmi vīrieši Vācijas pilsētā Brēmerhāfenē nozaguši divas kravas ar kopumā 65 paletēm saldētu garneļu.

Kā aģentūra LETA uzzināja Latvijas Valsts policijā, nenoskaidrotie kravas automašīnu vadītāji 16. un 17.jūlijā iekraušanas vietā uzrādījuši viltotas Lietuvas pases, kas it kā izdotas Jonam Valaitim (Jonas Valaitis) un Andrum Daukšam (Andrus Daukšas).

Kravu saņemšanai izmantoti transportlīdzekļi - kravas automašīnas un puspiekabes - ar reģistrācijas numurzīmēm «VR 55434», «J-9294», «XVR-5334», «HAT 278» un «R 1845», kas, iespējams, bijušas zagtas vai viltotas.

Nezināmās personas norādījušas, ka rīkojas Latvijā reģistrētās SIA «Alvos Trans» vārdā. Nozagtās preces vērtība ir vairāki desmiti tūkstošu eiro.

«Firmas.lv» informācija liecina, ka šāda firma Latvijā tiešām ir reģistrēta. Tās vienīgais īpašnieks un vadītājs ir Voldemārs Briška.

Cietušie uzņēmumi izsludinājuši atlīdzību par jebkuru informāciju, kas palīdzēs atrast lietošanai derīgo preci. Atlīdzības apmērs - 10% no atgrieztās preces vērtības, bet ne vairāk par 20 000 eiro (14 000 latu).

Ja tiks atrastas nozagtās preces daļas, cietušie uzņēmumi maksimālo atlīdzības summu sola aprēķināt un izmaksāt proporcionāli atgrieztās preces vērtībai, bet, ja informācija tiks saņemta no vairākām personām, atlīdzības summa tikšot sadalīta proporcionāli tam, cik svarīga un noderīga būs attiecīgā informācija lietas izmeklēšanai un preces atgūšanai. Uzņēmumi sola konfidencialitāti informācijas sniedzējiem.

Ikviens, kura rīcībā ir informācija par nozagtajām garnelēm, tiek aicināts zvanīt uz tālruni +49 030 55 39 73 22 vai rakstīt ziņojumu uz elektroniskā pasta adresi info@transportschaden.biz, savukārt detalizētāku informāciju par nozagtās preces veidu un tās iepakojumu var atrast interneta mājaslapā «www.transportschaden.biz».

Cietušie uzņēmumi sola, ka atlīdzība tiks izmaksāta arī par noderīgas informācijas sniegšanu Lietuvas, Latvijas vai Vācijas policijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu