Komentārs: Bīstamākās bērnu rotaļlietas – šūpoles, batuts un velosipēds

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/pedrosimoes7/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Neskatoties uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas apkopotajiem datiem, norādot, ka bīstamākās bērnu rotaļlietas ir šūpoles, batuti un velosipēdi, ir svarīgi saprast, ka sargājot bērnus no it kā «bīstamajām» izklaidēm, tiek liegts būtisks fiziskais sagatavotības process, portālu «Apollo» informēja «Moowelo» pārstāve Iveta Sēbriņa.

«Moowelo» un Latvijas Riteņbraucēju apvienība rosina nevis vairāk uzsvērt šo, it kā pašsaprotamo vasaras nodarbju bīstamību, bet gan izglītot bērnus un pašiem pieaugušajiem izglītoties par drošības nepieciešamību.

«Raksta autori, veidojot nosaukumu

Tik pat labi varētu arī apgalvot, ka iešana kājām ir traumējoša, jo, sperot pirmos soļus, gadās bieži krist.

Nozīmīgāk būtu nevis sabaidīt vecākus, bet gan stimulēt, lai labāk apgūst velobraukšanu, satiksmes noteikumus un tos māca arī saviem bērniem,» saka Romāns Meļņiks, Latvijas Riteņbraucēju apvienības dibinātājs.

Lai gan līdz skolas sākumam palicis mēnesis, «Moowelo» aicina padomāt par drošu sportošanu:

tā pirmkārt, nopirkt bērnam visus nepieciešamos aizsargājošos elementus (ja tas vēl nav izdarīts), kā arī daudz laika pavadīt, lai izskaidrotu aizsargu noderību un vajadzību.

Otrkārt, strādāt ar bērnu ne tikai viņam stāstot par nepieciešamajiem drošības noteikumiem, bet vairāk laika pavadīt kopā, sportojot. Vecākiem noteikti vajadzētu lietot aizsargus, ķiveres, lai bērnam rādītu piemēru jau no agras bērnības.

Treškārt, noteikt bērniem iespējamās pārvietošanās vietas. Ierobežot viņu pārvietošanos tur, kur ir dzīva satiksme. Ja nav iespējams ar bērnu pavadīt laiku dienu dienā, vislabāk atrast kādu pieaugušo, kurš ir pietiekami aktīvs un spējīgs sniegt bērnam vajadzīgo uzmanību.

Nenoliedzami, nodarbojoties ar jebkuru sporta veidu, ir iespējams gūt fiziskas traumas, taču vairāk vajadzētu domāt par bērnu veselību - organizācijām un pašvaldībām, rīkot dažādus izglītojošus pasākumus, kas veicinātu bērnu drošāku ikdienu, sportojot, tādā veidā arī palielinot viņu fiziskās aktivitātes un veselību.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu