Maizes godi Brīvdabas muzejā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Parādot godu mazajam graudiņam, kas dod spēku lieliem darbiem un dižiem panākumiem, Brīvdabas muzejs svētdien, 5.augustā, rīko Maizes godus.

Muzejā tiek gatavoti īpaši pasākumi, ekspozīcijas un ekskursijas, kas saistīti gan ar labības audzēšanu un novākšanu, gan ar graudu apstrādi senos laikos un mūsdienīgāku tehnoloģiju izmantošanu. Rādīsim kādus ēdienus un dzērienus tradicionāli gatavoja no graudiem un miltiem. Izstaigājot vairākas ēkas un sētas, (īpašo Maizes ceļa maršrutu varēs saņemt pie Galvenās muzeja ieejas) redzēsiet darbarīkus un satiksiet cilvēkus, kas demonstrēs šo rīku pielietošanu un stāstīs par to kā mūsu senči ir strādājuši, lai iegūtu brīnumaino rupjās spēka maizes kukulīti vai gardo baltās maizes «našķi».

Uzcepsim savu «štokmaizi», uzsmērēsim savu sviestmaizi, uzvārīsim putru no pašu maltiem miltiem.

Nāciet ar labu garastāvokli, baudīsim latviskās garšas, dziedāsim tautasdziesmas un dejosim patafona mūzikas pavadījumā.
Vai esat ko dzirdējuši par «Latviešu ēšanas biedrību» vai «Latviskās ēšanas draugu kopu»? Mēs arī nē, jo tādu iecerēts dibināt tieši 5.augustā un tieši Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Jaunsaimniecībā plkst.16:00. Atnāciet, piedalieties. Lai dibinātu un iestātos - ir tikai jānopērk ieejas biļete muzejā un jāatnāk līdz Jaunsaimniecībai.

Svētku darbības vietas; Nidas dūmistaba (darbojošās rokas dzirnavas), Vidzemes sēta (graudu pārstrāde graudbežos) un rija, Latgales ciems un «Dervinieku» mājas, Pakalnu dzirnavas, bet galvenā un noslēdzošā svētku daļa - Jaunsaimniecībā un tai piegulošās teritorijas, kur notiks galvenās lustes un svētku saviesīgā daļa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu